Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

Toplum Olarak Manevi Buhrandayız

Kim ne derse desin dünyanın en büyük açlığı maneviyat açlığıdır, karınlar tok olsa da ruhlar maneviyata aç kaldılar. Bu manevi açlık bizi sarıp sarmaladı.

Milletleri ayakta tutan dini ve manevi değerlerdir. Manevi değerleri zayıflamış bir millet ayakta duramaz.

Tarihe baktığımızda her yükselişin ve çöküşlerin temel nedeni manevi değerlerdir. Hiçbir devlet fakirlik yüzünden batmamıştır, devletler ve milletler maneviyattan uzaklaştığı için yok olup gitmişlerdir.

Hatta çok öncelere gidersek ahlaksızlık yüzünden batan tarihi şehirlerin olduğunu görürüz. Sodom ve Gomore bunlardan bir kaçıdır.

Para mal mülk kazanılır kaybedilir, ekonomi bazen iyi olur bazen çöker, fakat önemli olan iç dünyamızı imar eden manevi cephemizdir.

Günlük meselelerle vakit öldürüyoruz, gündem sürekli değişiyor, incir çekirdeğini doldurmayacak mevzuları allayıp pullayarak günlerce konuşuyoruz.

Herkes filozof olmuş maşallah.

Lafı güzafla kıymetli ömrümüzü zayi ediyoruz.

Halbuki Allah resulü iyi bir Müslüman’ın nasıl olması gerektiğini şöyle açıklıyor.

“Birbirinize haset etmeyin. Alışverişte birbirinizi aldatmayın. Birbirinize kin tutmayın. Pazarlığı bitmiş bir alışverişi bozmayın. Ey Allah’ın kulları kardeş olun, Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Kardeş kardeşi yalan söyleyip aldatmaz. Mümin kardeşini hor görerek hakarette bulunmaz” (Sahihi Buhari)

Manevi buhrandan kurtulmanın, toplumsal huzura kavuşmanın tek yolu Kur’an ve sünnete sarılmaktır. Toplum olarak girdiğimiz buhrana kimi anksiyete, kimi rahatlık stresi diyor, halbuki ortada manevi bir hastalık var, bu hastalığın reçetesi de ilacı da Kur’an ve sünnettir.

Manevi kalkınmanın esasını ahlak teşkil eder.

Tuhaf bir çağdayız, Müslümanız kardeşiz, fakat sürekli insanlar birbirini potansiyel suçlu olarak düşman olarak görüyor.

Basiretli Müslümanlar küfür ehlinin oyunlarına gelmez. Müslüman akıllı basiretli insandır, Müslüman Allah resulünün siyasi, ailevi, adalet, eğitim stratejisini en iyi bilen kişi olmalıdır. Müslüman attığı her adımı önceden hesaplayan, dost ile düşmanını ayırt edecek ferasete sahip olmalıdır.

Gazze’de binlerce insanın can vermesiyle devam eden katliam yaşanırken, dünyada insanlık büyük bir manevi buhran içindeyken, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hangi partiye mensup olursak olalım, Siyonistlere karşı Müslümanlar olarak bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım.

Cenabı hak Enfal suresi 46. Ayeti kerimede şöyle buyuruyor.

Allaha ve resulüne itaat edin, çekişip birbirinize düşmeyin, sonra gevşersiniz gücünüz elden gider.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Selam ve dua ile.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER