Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

Adaylardan çok adaylık ihtimali olanlar konuşuldu

Aksaray Seçim Tarihinin belki de en ilginç seçim süreçlerinden birisi yaşandı bu seçim sürecinde!
Çünkü partilerin adaylarını açıklama konusunda ayak sürümeleri,
Bu uzun süreç içerisinde seçimin iddialı partileri olarak gösterilen Ak Parti ve MHP’nin durumu geçen seçimlerdeki 620 gibi oy farkı ile birlikte diğer siyasi Partilerin adaylarının kim olacağı soruları zaten seçim havasından oldukça uzak olan Aksaray Kamuoyunu
“Seçimi kim kazanır?” sorusundan fazla meşgul etti.
İYİ Parti Eski Milletvekili Ayhan Erel’in aday olup olmayacağı konusu son ana kadar merakla beklenen bir gelişmeydi.
Ancak onu ikiye katlayan asıl merak konusu olay ise Yılmaz İlhan’ın aday olup olmayacağıydı.
O da son dakikaya kadar Aksaray Siyaset Kamuoyu başta olmak üzere vatandaşların büyük çoğunluğunun yanıtını beklediği soru oldu.
Çünkü Ayhan Erel’in adaylığı özellikle başta İYİ Parti seçmeni olmak üzere MHP seçmeni, hatta kısmen Ak Parti seçmeni açısında dengeleri değiştirecek bir hamle olsa da,
Yılmaz İlhan’ın herhangi bir Parti’den aday olma olasılığı özellikle siyasi arenada vahim sonuçlar doğurma olasılığı çok yüksek görünen bir hamle gibi değerlendirildi.
Geçtiğimiz Genel Seçimde bağımsız aday çıkarak isminden çok fazla söz ettiren İlhan’ın ismi Yerel Seçim sürecinde genel seçimde konuşulduğundan çok daha fazla gündem oluşturdu ve konuşuldu.
Yani sözün özü;
31 Mart Yerel Seçimleri Aday Belirleme Süreci Aksaray Seçim Tarihinin belki de en ilginç gelişmelerine gebe olurken,
Aday olmayan 2 isim,
Özellikle de Yılmaz İlhan ismi iddialı partilerin adaylarının isimlerinden çok daha fazla konuşulan ve merak edilen isimler oldu.
“Herhangi bir siyasi parti bayrağı altında olmaksızın, STK’larla, muhtarlarla ve halkla iç içe olan Yılmaz İlhan, bugüne kadar gerçekleştirdiği her çalışma ve katkıyla adından sıkça söz ettirmiştir. Hem belediye başkan yardımcılığı görevinde, hem de Avrupa programlarında ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki köy programları gibi faaliyetlerde, halk tarafından sevgi ve saygıyla kucaklanmıştır.
Muhtarlar arasında ve toplum liderleri arasında dilden dile dolaşan bir figür olarak, Yılmaz İlhan, siyasi bir rehber haline gelmiştir. Sahada aktif olması, sadece koltuk elde etmek için değil, gerçekten insanlara hizmet etmek için olduğunu gösteriyor. Kendisine değer veren ve güvenen topluluğunun ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak için adeta bir duyarlılık anteni gibi çalıştığını görüyoruz.
STK’larla, halkla ve diğer yerel yöneticilerle iç içe olması, Yılmaz İlhan’ın tarzının bir yansımasıdır. Egosu olmayan, kibirsiz ve kişiliğiyle öne çıkan bir lider olduğunu görmekteyiz. Belediye başkan yardımcılığından ayrılmasından yıllar geçmesine rağmen hala ismi anılmaktadır.
Gördüğümüz Odur ki, sadece bugünü değil, yarını da düşünüyor. Toplumda güvenilir yöneticisi, cesur bir kişilik durumuna geldiğini görmekteyiz.”
Yaklaşan 31 mart seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştur. Herhangi bir siyasi partiye taraf mı olacak, aktif bir görev mi alacak yoksa kenarda durup sadece izleyecek mi? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER