Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

KİM HASTALARIN, BEBEKLERİN VE ANNELERİNİN HATTA ÖLÜLERİN BİLE HASTANELERDE REHİN ALINDIĞINI UNUTTU?!!!

Mahalli Seçimlere 2 haftadan az bir zamanın kaldığı şugünlerde kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterip iktidara saldıranlarAk Parti’nin ve lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki vekendisinin 2014 de Cumhurbaşkanı seçilmesinden 24 Haziran 2017 de yapılan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçişseçimine kadarki Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın başbakanlığında devam eden hükümetlerinin ve  24 Haziran’dan şimdiye kadarki yani 2002’dengünümüze kadar  gelen hükümetlerinbaşarılarını utanmadan, arlanmadan herkesi de kendileri gibi balık hafızalıolduklarını sanarak olmamış sayıyorlar.!!!

Onlar iktidar olma hırsıyla hükümetin milletimizin hayatstandardını yükselten, insan yerine koyan başarılarını unutsa da 2002’denşimdiye kadar Ak Partiye 17 yıl boyunca tarihimizde şimdiye kadar aralıksızdestek üstüne destek veren milletimiz unutmadı.!

PARASI OLMAYAN HASTALAR DEVLET TARAFINDAN HASTANELERDE ESİRGİBİ REHİN ALINIYORDU!!!

Şu anda  iktidara mangaldakül bırakmayanların direk veya dolaylı olarak hükümet oldukları dönemlerdeTürkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şehirlerin atası ,Sayısız ilkler veteklerin merkezi Aksaray’ımızda da insanlarımızdan sosyal güvencesi olmayanlarıçok mecbur olmadıkça hastanelere muayene olmaya da tedavi olmaya dagidemiyorlardı!!!

Mecbur olanlar ise bin bir zahmetle muayene ve tedaviolanlardan ise tedavilerinin bitmesine rağmen hastaneden ayrılarak evlerine gidemiyorlardı!!!

Çünkü tedavi giderlerini yatıramadıklarından her başlarısıkıştığında sığınacakları devletimizin hastanelerinden çıkmalarına izinverilmiyordu.

Yani tedavi olup sağlığına kavuşanlar devlet tarafından esiralınır gibi rehin alınıyordu.

SOSYAL HUKUK DEVLETİNDE ANYASANIN AMİR HÜKMÜNE RAĞMENDEVLETİN VE ÜNİVERSİTELERİN HASTANELERİNDE YENİ DOĞAN BEBEKLERDE ANNELERİYLEBİRLİKTE REHİN ALINIYORLARDI!!!

Türkiye’mizin yürürlükteki Anayasasının 2. Maddesinde” TürkiyeCumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insanhaklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temelilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.Denilmesine rağmen sosyal devletin gereği vatandaşın tedavisini yaptırmakmecburiyetinde olan devlet bunun bedelini karşılamayan vatandaşlarını rehinalıyordu.

Anayasanın kesin emrine rağmen tedavi olan hastalardantedavi giderini karşılayamayanlarla birlikte doğum yapan kadınlarındoğurdukları bebeklerinin doğum bedelini yatıramayanlarda kendileriyle birliktebebekleriyle hastanelerde rehin kalıyorlardı.

SSK’A EMEKLİSİ OLMAMA RAĞMEN EŞİMİN DOĞUMU İÇİN 400 MİLYONLİRA PEŞİN YATIRIP 600 MİLYON LİRALIKTA HASTANEYE BONO SENEDİ VEREREK OĞLUMU VEİŞİMİ TABURCU ETTİREBİLDİM

Sosyal güvencesi olmayanlarla birlikte benim gibi SSK’lıolanlarda maalesef dönemin sakat mevzuatı nedeniyle doğum yapan eşini veçocuğunu alamayanlarda vardı.

SSK’nın o zamanki sakat mevzuatına göre emeklilerin çocuğuolmayacağı var sayıldığından 45 Yaşında tattığım babalık sevincim kursağımdabırakıldı.

O zamanın pul olan parasıyla 350 Milyon Lira emekli maaşımolmasına rağmen bir dönemde MHP il Başkanlığı ve 20014 yılında MHP’den BelediyeBaşkan adayı da olan.

Hatta partisinin ortak olduğu hükümette sağlık Bakanlığıkendi partisinde olmasına rağmen Ortaköy ilçesine sürgüne gönderilen ilimizinefsane siyasetçilerinden Orhan Aydın’ın çabasıyla dönemin Aksaray Valisi KadirÇalışıcı tarafından yapılan görevlendirme ile SSK hastanesinde çalışan  Dr. Rıfkı Karabatak tarafından yapılanSezaryen ameliyatı ve hastane masrafları için bana 1 Milyar lira hesapçıkartıldı.

Bunun 400 Milyon Lirasını peşin  olarak hastanenin veznesine yatırdıktan sonraeşimi hastaneye aldılar..

Geriye kalan 600 Milyon lira içinde bana Bono senedi senetimzalattırıp bana 45 yaşında babalık duygusu tattırmaya vesile olan oğlum YunusŞammas’ımla eşim Ayşegül’ü alıp evimize götürebildim.

ÖLENLERİN NAAŞLARIDA SAHİPLERİNE VERİLMİYORDU!!!

Haydi hastayı geçtik, yeni doğan bebekleri de geçtik, ruhlarınıhastanelerde teslim edenlerinde hastanelerdeki tedavi masrafları ödenmeyenlerinnaaşları da defnedilmek üzere sahiplerine verilmiyordu.

Hastaların, Bebeklerin, hatta ölülerin devlet hastanelerinderehin tutulmasıyla ilgili olarak neredeyse her gün çeşitli basın yayınorganlarında haberler yapılıyordu.

HASTALAR, BEBEKLER, ANNELERİ İLE ÖLÜLER’İN TEDAVİ GİDERİAKRABALARINCA YATIRILINCA VEYA TEDAVİ BEDELLERİ KADAR SENET İMZALANINCA ANCAKHASTANELERDEN ALINABİLİYORDU!!!

 “Hafızayı beşernisyanla melüldür” sözünde olduğu gibi çok, çok uzak olmayan  yakın zaman öncesine kadar  insanlarımız hastanelerde rehin kalanhastalarını, bebeklerini ve doğum yapan eşleri ile gelinlerini ve ruhlarınıteslim eden yakınların kurtarmak için ya eş dost akrabalardan  aldıkları borçla kurtarıyorlardı veyaverdikleri bono senetleriyle Ak Parti hükümetine kadar alabiliyorlardı.

ŞİMDİ HASTANELERDE REHİN KALAN HASTA,BEBEK,ANNE VE  ÖLÜ VARMI?

Kendilerinin direk veya dolaylı olarak dahil oldukları buinsanlığın yüz kızartıcı dönemini yok sayanlara soruyorum;

”Şu anda Türkiye’deki hastanelerde tedavi olan hastalardan,doğum yapan kadınlardan, doğurdukları bebeklerinden ve ölülerden rehin alınanvar mı?!!!!!!!!!!!!!!!!

Muhalefetin siyasi hırslarıyla sağlıkta ki başarılar unutsada bu millet yapılanları asla ve asla unutmuyor.

Bu can bu tende oldukça da milletimin diğer fertleri gibibende unutmayacağı gibi onlarca hatta yüzlerce yıl sonrada bu başarılardanövgüyle söz edilecek.

Türkiye’mizin başta sağlık olmak üzere her konuda geldiğibaşarıların  bu konudaki en yüksekstandarda yükseltilmesi için birlik ve dirliğimizin bu seçimlerde korunması ,lafüretenleri yerine başarıya imza atanların yanında yer alınmasının arttırılaraksürdürülmesi dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER