Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

BİR KİBRİT ALEVİNDE ORMANI YAKIP YOK SAYMADAN TESPİT ETTİĞİM YANIŞLAR !

Gerçekten de bir kibritin alevinde tüm ormanı yakılmışgörmek hem çok büyük yanlış olur, hem de tabiatın yaratılışına ve var olanıinkâra sebep olur ki bunun en hafif karşılığı nankörlük olur.

Gerçekten de Aksaray’ın onlarca ilki ve tekine bir yeniilkin ve aynı zamanda da yeryüzünün bir yeni tekinin eklenmesi ve bizim bununmekanı olmamız çok önemli.

Bizim için önemli olduğu kadar ülkemiz içinde ilk ve tekolmanın yanında soğuk kış günlerinin hem ısınma hem de sanayimiz ve dolayısıylakalkınmamızın dinamosu olan kesintisiz sanayi üretimimiz içinde o kadar önemli.

TUZ GÖLÜ 2. ETAP DOĞAL GAZ DEPOLAMASI KAPASİTESİYLEDÜNYANIN İLK’İ VE TEK’İ OLACAK!!!

Bahsettiğim konu yapımına milyarlarca dolar harcanacakolan ve bittiğinde ülkemizdeki konut ve iş yerleriyle sanayisinin çat ayazlardaki kesinti kaygısını tamamen ortadan kaldırmanın yanında sanayide sağlanacakkesintisiz üretimle ilk etapta onlarca milyar ve  yapılış maksadını sürdürdükçe ülkemizeyüzlerce milyar dolar katma değer katacak olan Aksaray-Sultanhanı  Doğal Gaz Depolama Projesi.

Gerçekten de milletimizin göğsünü kabartan muazzamlıktaolan bu proje.

ÜLKEMİZİN GAZ KESİNTİSİNİ ORTADAN KALDIRAN PROJEYLE TUZGÖLÜNÜN CANINA’DA CAN KATILDI

  Bu projenin 1.etabındaki Tuz gölü altındaki gaz depolama yerinin açılmasında kullanılmaküzere Hirfanlı barajından getirilen ve depoların kazılmasının ardından tuzluhale gelen suyun borularla tuz gölüne boşaltılmasıyla son yıllardakikuraklıktan maksimum şekilde etkilenen tuz gölü yeni eski günlerinedönerken  Anadolu’muzum türkülerine AllıTurna olarak konu olan Flamingolarında 3000’e düşen sayısı 10 misli artışla30.000 binlere ulaştı.

Projenin tamamlanmasıyla Hirfanlıdan gelen mevcut su ileikinci etap için getirilecek su ile de 40.000 dekar arazimiz kuyulara gerekkalmadan sulanabilecek.

BAKAN DÖNMEZ BOTAŞ GENEL MÜDÜRÜ VE MÜTEAHHİDİN YOKSAYMASINI TELAFİ ETTİ!

İlimiz ve ülkemizin göğsünü kabartan projenin 2. Etabınıntemel atma töreninde 4 sakıncalı gelişme yaşandı.

İlki orta başlığa da aldığım gibi Botaş Genel MüdürüBurhan Özcan ve projenin yüklenicisi olan IC yönetim kurulu başkanı Fırat Çeçentemelin atıldığı yerin Mülki yöneticisi Vali Ali Mantı ve mahalli yöneticileriolan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Sultahnanı Belediye başkanı FahriSolak’ın isimlerinin söylenmemesi büyük bir eksiklikti!!

İkinci yaşanan ise konuşmalarda ilimiz mülki ve mahalliidarecileriyle milletvekillerine yer verilmemesiydi.

 4. Cüsü başınaAksaray kelimesi gelmeden projenin başına getirilecek olan Sultanhanı ismininYunus Emre’mizin tabiri ile tuşsuz aşa benzer.

Botaş Genel müdürü ve yüklenici firmanın başkanınınkonuşmalarda Mülki ve Mahalli idarecilerimizin isimlerinden bahsetmemesihatalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez  isimlerini bizzat vererek telafi etti.

AKSARAY DA KARŞILAYACAK YER YOKU MUYDU DA İKRAMLARANKARA’DAN KARŞILANDI?

Bu muhteşem projenin yapıldığı tören alanına girdiğimizdeikramın yapıldığı çadırda hizmet edenlerin göğüslerindeki Ankara merkezli birotelin ismini gördüm.

Bunu görünce Aksaray’da bu ikramı ve ikram esnasındaverilecek hizmeti sağlayabilecek birçok turistik otelimiz veya restoranımızolmasına rağmen 250 Km öteden bunların getirilmesi kesinlikle doğru değil.

Doğrusu bun ikramların Aksaray’dan karşılanması veparanın da Aksaray’da kalmasıydı.

Göğsümüzü kabartan bu muhteşem projeningerçekleşmesindeki baş emektar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve geçmişEnerji Bakanları ile Bakan Fatih Dönmez ile ilimiz milletvekillerinden emeğiolanlara özelde hemşerilerimiz genelde ise tüm vatandaşlarımız adına teşekkürederim.

Bundan sonraki bu tür temel atılma törenlerinde yapılankonuşmalarda ev sahiplerinin isimlerinin de unutulmaması ve mutlakakonuşmalarda Milletvekilleri ile Mülki ve Mahalli idarecilere de yer verilmesi,ikramların mahallinden sağlanması ve ülkemiz genelini ilgilendiren hizmetlereilgili mahalli yerin başına ilinde isminin getirilmesiyle  Pazartesi günkü temel atma törenindekieksikliklerin bir daha yaşanmamasının sağlanması dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER