Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

SÜLAYMANLILAR OYUNUZ“KUR’AN’IN ÖĞRETİLMESİNE” ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ”DİYENLEREMİ SERBEST BIRAKANAMI?

Bu yazı her hangi bir algı oluşturmak maksadıyla kaleme alınmamıştır.

Tek parti döneminde 15 yaşından küçüklere öğretilmesi yasaklanan bu yaştan sonra ise velisinin yazılı izin talebine bağlanan yüce kitabımız Kur’an-ı kerimin unutulmaması kesintisiz okunmasının sağlanması için ömrünü veren Üstaz Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin kelimelerle anlatılmayacak zorluklar içinde geçen hayatını.

Bu zorluğu sırf yüce dinimizin yüce kitabı Kur’an-ı kerimin unutulmaması için katlandığını milyonlarca Müslüman gibi büyüklerimizden anlatılanlardan bilenim.

ALLAH(C.C.)”MÜMİN ERKEKLERLE, MÜMİN KADINLAR BİR BİRİNİN VELİLERİDİR” SÖZÜNÜN GEREĞİ İÇİN YAZIYORUM

Yüce dinimizin yüce kitabının Tevbe suresinin 71. Ayeti kerimesinde Mevla’mız mealen” “Mümin erkeklerle mümin kadınlar da birbirlerinin velileridir. Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkorlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve Resulüne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Şüphesiz Allah azizdir, hikmet sahibidir.” Ayetinin gereğini yerine getirmek için bu yazıyı yazıyorum.

SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN HAZRETLERİ MENDERESTEN NEYİ YAPMAZ İSE KELLESİNİN GİDECEĞİNİ SÖYLED?!!!

Bunu Bitlis’in Nurşen(Güroymak) ilçesinden1968 yılında vefat eden Şeyh Nasır Kocaman’ın oğlu Şeyh Abdullah KOCAMAN 2000’li yılların başında Süleymanlı teşkilatından Tatvan Saadet Cami’sinde görevli imamına anlatıyor.

Daha önce cemiyetin mensuplarından bir kişi tarafından birlikte yaptığımız şehirler arası yolcuk esnasında bizzat duyduğum, İstanbul’daki bir mensubu ile de 5 Mayıs Cuma ve 7 Mayıs Pazar günkü bu konudaki paylaştığım ve kendisinden teşekkür aldığım yazılara da ’da konu olan Başbakan Menderes ve Süleyman Hilmi Tunahan arasında geçen konuşma Ellili yılların sonuna doğru İstanbul Lezzet Lokantasında geçiyor.

Üstaz hazretlerinin Başbakan Menderes’e söylediği ve talebelerinin tamamı tarafından da bilinen bu konuşmada;

Şeyh Abdullah ”Lezzet lokantasında Adnan MENDERES ile babam Şeyh Nasır sohbet ettiler.”

Bir ara Menderes: ‘Şeyhim İstanbul’da büyük âlim ve şeyh Süleyman Efendi(k.s) vardır.

Seni onunla tanıştırayım mı?’ dedi.

Babamda ‘iyi’ olur dedi.

Derken Süleyman Efendi arandı. Ama gelmedi.

Bu defa Başvekil aracını gönderdi.

Süleyman Efendiyi getirdiler.

Şeyh Süleyman (k.s) içeriye girdi.

Oldukça heybetli sanki biraz da celalliydi ve bir Başvekile gösterilen tazim v.b hali göstermedi.

Normal bir muamele gösterdikten sonra hal-hatır soruldu.

Ardından Adnan MENDERES babam Şeyh Nasıra dedi ki:

‘Şeyhim, Süleyman Efendi bize kırgındır.

Bizi barıştırır mısın?’

Bu söz üzerine Şeyh Süleyman Efendi (k.s) şecaatle:

“Şeyh Nasır! Şeyh Nasır! Sen şahit ol! Ben diyorum ki; Huruf-u Kur’an-ı iade et, Ayasofya’yı ibadete aç, Maarifte din eğitimine ehemmiyet ver ve Ulum-u Diniyye üzerinde ki baskıları kaldır yoksa başından olacaksın.

Başvekil ise hafife alıyor.”

Bunun üzerine Başvekil babama :‘Şeyhim bu işlerle benim başımın ne ilgisi var’ deyince babam şeyh Nasır” Başvekilim Âlem-i Mânâ’da işler nasıl yürür bilmem ki’ dedi ve konu kapandı.

Az sonrada Süleyman Efendi oradan ayrıldı.

Aradan bilmem ne kadar geçmiş ti ki bir gün radyoda Başvekilin asıldığını dinledim.

Ve abdest almakta olan babam Şeyh Nasır’ın yanına gittim.

Dedim ki:”Babo! Babo! Menderes’i asmışlar.”

Babam biraz durdu.

İstirca etti. Ardından dizine vurdu: “Guremin şeyh Süleyman çigamezine çigot usaderket (Oğlum Şeyh Süleyman ne kadar büyük zat imiş ne dediyse hepsi çıktı)’ dedi.”

ÜSTAZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN HAZRETLERİ ADNAN MENERES’E” KUR’AN’IN ÖĞRETİLME YASAĞINI KALDIRMAZ, AYASOFYAYI AÇTIRMAZ VE DİN EĞİTİMİNE ÖNEM VERMEZ İSEN BAŞINDAN OLACAKSIN”DEDİ

Süleymanlı kardeşlerim 28 Şubatçılar döneminde tek parti zamanındaki gibi 15 yaşından küçüklere Kur’an-ı Kerimin okutulması yasağını kim kaldırdı?

Kur’an-ı Kerimin Anaokulundan itibaren eğitim tüm kademelerinde öğretilmesini kim sağladı?

Kur’an-ı Kerimin emri olan başörtüsünün anaokulundan üniversiteye ve tüm devlet kurumlarıyla özel kurumlarda, TBMM’sinde serbest olmasını kim sağladı.

Mazlum Ayasofya’yı mazlumluktan kim kurtararak Camii olarak kim ibadete açtırdı?

SÜLEYMANLI KARDEŞLERİM”28 MAYIS’TA OY’UNU KUR’AN’I KERİMİN ÇOCUKLARIMIZA ÖĞRETİLMESİNE “ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ” DİYEN GRUP BAŞKAN VEKİLİ HAKKINDA İŞLEM YAPMAYANAMI, SERBEST BIRAKANAMI VERECEKSİNİZ?”

Üstaz hazretlerinin Başbakan Menderes’e söylediklerini bilen Süleymanlı kardeşlerime eğmeden bükmeden soruyorum;

Üstaz hazretlerinin Menderesten istediği Kur’an’- kerim  Ana okullundan eğitimin tüm kademelerinden serbest bırakılması bırakılmasıyla Ayasofya’nın açılmasını kim sağladı?!!!

Bu bilgiler ışığında 28 Mayıs günü sandığa vardığınızda oyunuzu Yüce kitabımızın çocuklarımıza öğretilmesini orta çağ zihniyeti diyen grup başkan vekilinin söylediklerinin yanlışı olmasına rağmen kendisi hakkında hiçbir işlem yapmayan Kılıçdaroğlu’na mı?

Yoksa yüce kitabımızın anaokulundan itibaren tüm eğitim kademelerinde serbest bırakan, Ayasofya’yı Camii olarak açtıran, dinimizin ibadetlerinin rahatlıkla yaşanması üstündeki yasakları kaldıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermeniz gerekir?

Bunu Üstaz hazretlerini gerçekten seven talebelerinin ve kamuoyumuzun vicdanına havale ediyorum.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Müslümanın din kardeşinin velisi olduğuyla ilgili ayeti” https://www.vavtv.com.tr/vavradyo/haberler/2023/03/12/muminlerin-din-kardeslerine-karsi-mukellefiyetleri”inden aldım. Emeği olanlardan Mevla’mızın razı olmasını niyaz ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER