Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

BELEDİYEDEN İSTEDİM VALİLİK GERÇEKLEŞTİRDİ!

Geneldeonlarca yıldır, özelde ise 2004’ün başından itibaren çevre illeringazetecileriyle birlikte Kayseri’de katıltıldığımız 3 gün süren toplantıyakatılanlar gezdirilirken gördüğüm Kent müzesi benzerinin Aksaray’a kurulmasıkonusunda şimdiye kadar onlarca yazı yazdım.

Buyazılarımda Aksaray’ın bilinen en geçmişten günümüze kadarki tarihininanlatıldığı bir kent müzesinin kurularak burada olabildiğince teknolojiden deyararlanarak tarihimizdeki devlet ve siyaset adamlarımızla, kahramanlarımızınve bilim adamlarımızın yanında geçmişimizin de, günümüzün de anlatılmasını.

İlimizgenelindeki özelde başka yerlerde olmayan teklerimizden başlanarak tarihimekanlarımızın, bitki örtümüzün, şifalı soğuk ve sıcak banyolar ileiçmecelerimizin, geneli bizden başka yerde olmayan bize mahsus tabiatanıtlarımızın üç boyutlu şekilde gösterilecek bir mekanın Belediye tarafındanoluşturulmasını diledim.

Bukonuda 21.01.2011 Cuma günü” GEÇMİŞİ VE GÜNÜMÜZÜ GELECEĞE AKTARMANIN ÇARESİKENT MÜZESİ”,22.01.2011 Cumartesi günü ”KENT MÜZESİYLE GEÇMİŞ GÜNÜMÜZE GÜNÜMÜZİSE GELECEĞE AKTARILMALI” başlığı altındaki yazılarımda bunun nasılyapılabileceğin inde bilgisini de yetkililere vermemin yanında bizden de bukonuda istenecek desteği de meccanen yapacağımı da taahhüt ettim..

KAYSERİKENT MÜZESİ BENZERLERİNİ NÜANS FARKIYLADA OLSA DAHA SONRA BATI AVRUPAÜLKELERİNİN BAŞKENTLERİYLE BİRLİKTE BİRÇOK KENTİNDE’DE GÖRDÜM!

İnsanlarınbildiklerinin alimi, bilmediklerinin de cahili olmaları nedeniyle AksarayBelediyesine ilham almaları için teklif ettiğim Kayseri Kent Müzesi benzeri hemşehrin şu anki halini, hem de geçmişini anlatan benzer oluşumları batı Avrupaülkelerinin başkentleri, önemli kentlerinin yanında küçük kentlerinde degördüm.

VALİAYKUT PEKMEZ HER YERDE HER VESİLEYLE ANLATTIKLARIMIZI ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜRMÜŞ!!!

Aksaray’ın1961-1920,1933-89 yılları arasında hiç hak etmediği asla ve asla da haketmeyeceği toplam olarak 115 yıl süren ilçelik esaretinden daha da ağırı isebizimle tarih boyunca ve günümüzde de ticari ve kültürel bir bağı bulunmayan,bize pozitif manada katacağı bir şeyi de olmayan Niğde iline bağlanmamızdır.

Niğdeise birçok vilayet yıldönümü haber ve köşe yazımda üstüne basa, basaörnekleriyle belirttiğim gibi Aksaray’ı kaybetmemek için sahip olduğumuz herşeyi yok saymasının yanında gelişmememiz içinde her şeyin yapılması nedeniyletanınma konusunda vilayet olmamızın üstünden 29 yıla yakın zaman geçmesinerağmen bunu yıkacak ciddi bir çalışmanın da yapılmaması nedeniyle maalesefyerimizde saydık.

Hervesileyle yazılarımızda ve yurt içi ile dışında gittiğimiz yerlerde çoğu başkayerlere ait gösterilen devlet, siyaset ve ilim adamlarımız konusunda ise anlattıklarımızınçoğu zaman havada kalıyordu.

Belediyedenistediklerimiz geçte olsa Vali Aykut Pekmez’in direktifleri ve samimi takibiyleyine aynı samimi bir çabanın eseri olan güzel bir anlatımla yapılan çalışmabaşarılmış.

İlKültür Müdürlüğünün de büyük katkısının olduğu anlaşılan hayırlı niyetleyapılan çalışmayla Sultan 2. Kılıçaslan ,Taptuk Emre, Talebesi Yunus Emre, ŞeyhCemaleddin Aksaray’i, Somuncu Baba, oğlu Yusuf Hakiki Baba(Güzel Baba),CemalHalveti,3 Padişaha Şeyhul İslamlık yapan Zembilli Ali,2 Yükselme dönemiPadişahına veziriazamlık yapan Piri Mehmet Paşa, Pir Ali Sultan Aksaray’ı veBağdat Fatihi Genç Osman gibi hemşerilerimizin hayatlarını anlatan güzellevhalar 15 Temmuz Milli İrade Meydanına konmuş.

ValiAykut Pekmez Bey ve emeği geçen herkesi bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrikeder, meydanın tamamına peyder pey de olsa tarihimize şan verenlerin vetarihimizdeki önemli olayların anlatıldığı levhalarında mümkün olan en kısazamanda konması, Belediyenin ise bu konudaki yapamadığını başka hizmetleriyletelafi etmesi dileğiyle.

RabbimYar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER