Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA ŞAMPİYONASI AKSARAY’DA

yamaç paraşütü sporunun dünyada

yamaç paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyükorganizasyonu paragliding world cup yamaÇ paraŞÜtÜ dÜnya kupasi, 08-15 eylül 2018 tarihleri arasında yaklaşık 30 ülkeden 200 milli takım pilotunun katılımıile aksaray hasan dağında gerçekleştirilecek.

dünya yamaç paraşütü federasyonu programı dâhilinde yeralan veaksaray valiliği koordinasyonunda, aksaray belediyesi, thsf, thk vevaliliğimize bağlı kurum ve kuruluşlarımızın desteğinde gerçekleştirilecek olanorganizasyonun ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

tarihinde İlk defa bir dünya şampiyonasına ev sahipliğiyapacak olan aksaray, şampiyona ile ilgili hazırlıklarını tüm hızıylasürdürüyor. türkiye hava sporları federasyonu İl temsilcisi ve organizasyonsorumlusu hemşerimiz abdullah kahraman, yapılan çalışmalar ve organizasyonungidişatı hakkında şu bilgileri verdi.

 “dünyanın enprestijli spor organizasyonlarından biri olan yamaçparaşütü Şampiyonasının ilimize kazandırılmasında en büyük desteği veren sayınvalimiz aykut pekmez’e,  milletvekillerimiz sayın İlknur İnceÖz’e, sayıncengiz aydoĞdu’ya, 26. dönem aksaray milletvekilimiz sayın mustafaserdengeÇtİ’ye, belediye başkanımız sayın haluk Şahin yazgi’ya, türkiye havasporları federasyonuna, türk hava kurumuna, emek ve desteklerini esirgemeyen tümkurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. kahraman, yamaçparaşütünün dünyada son yılların en gözde ve hızlı gelişen doğa ve havacılıksporu olduğunu belirterek, ülkemizin ve özellikle de aksaray’ın coğrafi yapısıve uygun iklim koşullarıyla yamaç paraşütü sporuna en uygun yerler arasındaolduğunu ifade etti.

aksaray valisi aykut pekmez, İlimizin turizmçeşitliliğinin artırılması, aksaray’ın başta yamaç paraşütü olmak üzere tümhava sporlarının aktif olarak yapıldığı gözde bir merkez haline getirilmesiamacıyla valiliğimiz, aksaray belediyemiz ve diğer kurumlarımızın çabalarıyla,2014 yılında yamaç paraşütü festivali, 2015 yılında hasandağı xc open türkiyekupası Şampiyonası, 2016 yılında da pre_pwc yamaç paraşütü dünya kupası Önelemesi organizasyonların yapıldığını, başarıyla gerçekleştirilen buorganizasyonların ardından uluslararası boyutta dünyanın en büyük yamaçparaşütü organizasyonu olan (pwc) paragliding world cup yamaÇ paraŞÜtÜ dÜnyakupasi organizasyonunun da yine 8-15 eylül 2018 tarihleri arasında aksarayhasandağı´nda gerçekleştirileceğini ifade etti.

vali pekmez, “bu büyük organizasyonu aksaray´ımızayakışır şekilde gerçekleştirebilmek içintüm kurum ve kuruluşlarımızla el birliğiiçerisinde çalışıyoruz” dedi.

08 eylül 2018 cumartesi günü hasandağ karbeyaz otelmevkinde 2000 metrede bulunan kalkış alanından verileceks tartla başlayacakyarışma, pilotlara verilen 70-100 km’lik zorlu uçuş görevlerinin en kısazamanda bitirilmesini amaçlamaktadır.  bu kapsamda aralarında fransa,hollanda, avusturya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya, portekiz,finlandiya, belarus, Çin, japonya, rusya, almanya, belçika, norveç, İran,polonya, slovakya, romanya, bulgaristan, yunanistan, güney afrika ve amerikagibi 30 ülkeden yaklaşık 200 milli takım pilotunun katılımıylagerçekleştirilecek yarışmayı takip için çok sayıda yerli ve yabancı basınmensubu da bir hafta boyunca ilimizde bulunacak. İlimizin turizmine büyükkatkısı olacak bu şampiyona sayesinde aksaray´ın tarihi ve doğal güzelliklerinifarklı bir açıdan tanıtma fırsatı da yakalanmış olacak.

08-15 eylül 2018 tarihleri arasında, bir hafta boyuncaaksaray semaları rengârenk  yüzlerce paraşüt ile şenlenecek olup tümorganizasyon halkımıza açık olarak düzenlenecektir. halkımızın özellikle degençlerimizin doğa ve havacılık sporunu yakından tanımaları ve etkinliğe dahayoğun katılımları için hasandağı kalkış alanına ücretsiz ulaşım sağlanacak.

bu vesileyle tüm spor severleri 8-15 eylül 2018 tarihleriarasında ilimizde yapılacak olan paragliding world cup yamaÇ paraŞÜtÜ dÜnya kupasiyariŞmalari’na davet ediyor, güzel bir şampiyona olmasını temenni ediyoruz.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Gençlik ve Spor İl
Sıradaki Haber Aksaray’da Yaz Tatili Patlaması: Gençler İçin Ücretsiz Sportif Etkinlikler Başlıyor!