Aksaray’da engelli bireylere yönelik faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure programında bir araya geldi. 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye Görme Engelliler Derneği Aksaray Şubesi, Aksaray Yetim ve Engelli Sosyal Dayanışma Derneği, Aksaray Hasan Dağı Engelsiz Spor Kulübü ile Aksaray Albino ve Görme Engelliler Derneği’nin ortak organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, Aksaray Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa Belediye Başkan Yardımcısı YakupKadri Perek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte katılımcılara aşure ikram edilirken, farklı kesimlerden vatandaşlar aynı sofrada buluşarak paylaşma ve dayanışma kültürünü yaşattı.

Muharrem ayının manevi iklimini paylaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen programda, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. Yoğun katılımın olduğu organizasyon, engelli bireyler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek sosyal kaynaşmaya katkı sundu.
Etkinliğin ardından organizasyonda emeği geçen dernekler, gönüllüler ve destek veren kurumlara teşekkür edilirken, programa katılan protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katkılarının bu tür etkinliklerin devamı açısından önemli olduğu vurgulandı. Program, birlik ve beraberlik temennileriyle sona erdi.
Ağustos Gerçe

