Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DOKTORLARA E-NABIZ ANLATILDI

aksaray eğitim ve araştırma

aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan uzman veakademisyen doktorlara e-nabız sistemi anlatıldı. 

sağlık bakanlığınınvatandaşlara sunduğu yeni hizmeti kısa adı e-nabız olan sağlık bilgilerinin tekbir yerde kayıt altında tutulduğu kişisel sağlık sistemi veri girişi veuygulaması konusunda aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan uzmanve akademisyen kadrodaki doktorlara eğitim verildi. 
b blok konferans salonunda gerçekleştirileneğitime, hastanede görev yapan akademisyen ve uzman hekimler katıldı. 
bilgi işlem sorumlusu nurullah yeşildal tarafındangerçekleştirilen e-nabız eğitimde, uygulama anlatılarak, veri girişi konusundabilgilendirme yapıldı. 
e-nabiz nedİr?
e-nabız, sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerinevatandaşların ve doktorların internet ve mobil cihazlar üzerindenerişebilecekleri bir uygulama olup, muayene, tetkik ve tedavilerininiz neredeyapıldığına bakılmaksızın tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbiözgeçmişin tek bir yerden ulaşabildiği kişisel sağlık kayıt sistemidir. 
ne İŞe yarar?
e-nabız sistemi ile son 5 yıl içinde, türkiye’de muayeneolduğunuz her hangi bir hastane veya sağlık kuruluşundaki bilgiler bu sistemdekayıt altına alınıyor. e-nabız sistemi ile hastalıklarınız, herhangi birhastaneye veya sağlık kuruluşunda yazılmış eski reçetelerinizi, ilaçraporlarınızı, eski tahlil sonuçlarınızı, eski radyoloji (mr, bt, röntgen)görüntüleriniz, varsa alerjik bilgileriniz, muayene bilgileriniz gibi kişiselher türlü sağlık bilgilerinize, internet veya mobil uygulama (cep telefonu,tablet) üzerinden 7/24 ulaşılabilecek. 
e-nabiz gÜvenlİ mİdİr?
e-devlet şifresi üzerinden giriş yapılan e-nabız programıyüksek güvenirliğe sahip, dünyanın en geniş, en kapsamlı ve en güvenli sağlıksistemi özelliğine sahip. muayene olduğunuz doktor sizin onayınız olmadane-nabız sistemine giremiyor. e-nabız uygulamasına girilen tüm verilerşifrelenerek gizli hale getirilmiş (kripto) halde saklanıyor. 
e-nabiz sİstemİnden faydalanmak İÇİn Üye olmak gerekİyor.
vatandaşların e-nabız sisteminden faydalanması için e-devletüzerinden giriş yaparak veya e-nabız mobil uygulamasını (cep veya tablet)indirerek türkiye cumhuriyeti kimlik numarası ile şifreli giriş yapabilecekler.sizin verdiğiniz yetki ve süre çerçevesinde muayene olduğunuz doktorlarınsağlık kayıtlarına ulaşabildikleri, tedavi ve teşhisi hızlandıran bir sistem. 
sağlık bilgilerinize her hastaneden ulaşabileceksiniz.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti