Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi A Blok nizamiye girişi, aydınlatma çalışması nedeniyle 29 Kasım–6 Aralık tarihlerinde geçici olarak kapatılıyor. Hastane yönetimi, bu süreçte araç girişinin toprak otopark alanından sağlanamayacağını bildirdi.
Yapılacak aydınlatma çalışması, açık otoparkın güvenliğini artırmayı ve özellikle akşam saatlerinde yaşanan görüş sorunlarını gidermeyi hedefliyor. Yetkililer, yoğunluk oluşmaması için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgesine toplu taşımayla ulaşımın tercih edilmesini öneriyor.
Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Aydınlatma çalışması boyunca A Blok girişindeki toprak otopark alanı araç trafiğine kapalı olacak. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için alternatif park alanları kullanılmalı. Çalışma tamamlandığında otopark yeniden hizmete açılacaktır” ifadeleri yer aldı.
Aydınlatma çalışması, hastane çevresindeki trafik düzenlemeleri açısından önem taşıyor. Daha önce benzer bakım dönemlerinde alternatif park alanları kısa süreli yoğunluk yaşamış ancak düzenlemelerle akış sağlanmıştı.
Çalışmaların belirtilen tarihlerde tamamlanmasının ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi açık otoparkının yeniden hizmete alınması bekleniyor. Yönetim, sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini ve vatandaşların bilgilendirilmeye devam edeceğini açıkladı. Ağustos Gerçe

