Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Cenabı hakka sonsuz hamdü senalar olsun ki, biz aciz kullarının ömür takvimini ilahi affın adeta tuğyan ettiği bir ramazanı şerif ile tekrar müzeyyen kıldı.
Ramazan ayı manevi bir hazinedir.
En önemlisi de bu aya kul hakkına girmeden, günahlara tövbe istiğfar edip arınarak girmeli.
Hz Mevlana der ki: ramazan geldi, artık maddi yiyeceklerden elini çek ki; sana gökten manevi rızıklar gelsin. Bu ay gönül sofrasının kurulduğu aydır.
Ramazan ayı aynı zamanda tefekkür ve muhasebe ayıdır. Geçen yıl ne yaptım? Ömrüm olursa gelecek yılda neler yapabilirim? Diye düşünmeli.
Ramazan ayında kur’an okurken her bir ayeti derin tefekkürle okumalı, Ey hayat yolunun yorgun yolcusu! Hayat rehberin Kur’anı gönül gözüyle oku! Kendi yaratılışını ve yaratılışındaki amacı tefekkürle oku! Şekilsiz iken en güzel şekle getirilişini oku! bu alemde bir misafir olduğunu, zamanı geldiğinde buralardan gideceğini oku.
Hz Yusuf’un peygamber olarak nefsin şerrinden Allaha sığındığını oku, hayatta en büyük düşmanın nefsin olduğunu bil. Bu Ramazanda da Kur’an oku, ama okurken hakiki dostun hakiki vekilin sadece Allah olduğunu hatırla, bu ramazanda kuran oku, ama okurken Eyüp peygamberin nimel abd o ne güzel kul müjdesini düşün, ve dua et de ki: Rabbim layık olmasak da, sevdiğin bir kul da biz olalım. Bizi sev, sevdiklerine sevdir. Hakiki kulluk yapanlara yoldaş eyle.
Hiç düşündük mü, sermaye olarak verilen ömrümüzü nerede heba ettik? sağımızda ve solumuzda kiramen katibin dediğimiz yazıcı melekler var. Ne yazdırıyoruz hayat kitabımıza?
Ramazan ayı manevi bir fırsattır. Her ramazanı son Ramazanmış gibi ihya etmeli, çünkü ikinci bir Ramazana kavuşup kavuşmayacağımız meçhul.
Tüm İslam aleminin mübarek Ramazanı şerif ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederim.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER