Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

EVRENSEL SOLCU,AKSARAY’A HİZMET YAĞDIRAN SİYASETÇİ “ASLAN TOLGA”

Dünden devam.
Yüce dinimiz İslam evreni başta adalet ve insancıllıkla kuşatmasıyla hiçbir kul ideolojisine ihtiyaç duymayı hissettirmeyecek özelliklere sahiptir.
Yer Yüzünde insanlar tarafından şimdiye kadar geliştirilen fikirlerin içinde ise İslam’ın bu değerlerine en yakın olan ideoloji insanı,insani değerleri ve insanın can ile mal ve fikir hürriyetini koruyup kollayan fikir  günümüzde İskandinav ülkeleri ve batı Avrupa ülkelerinde uygulanan evrensel solculuktur.
     Bu günkü yazımızın kahramanı ilimiz geneline gerçekleştirilmesini sağladığı binlerce irili ufaklı hizmetleriyle iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerin arasına giren memleketimizin hayırlı evladı Yüksek Mimar Aslan Tolga ülkemizdeki dine,dindara ve dini olan her şeye karşı olan çakma,yobaz,çağ dışı anti insani anti hukuki solcuların aksine tam bir evrensel solcudur.
    Baba tarafından Aksaray da dini hizmetler veren bir çok alimin oluşturduğu köklü bir aileden gelen Avukat Abdullah Tolga’nın oğlu olan Aslan Beyin annesi ise kökleri hem Hz. Ebubekir (R.A.) ve hem de Hz. Ömer(R.A.) ya dayanan Amasya ve Karaman Şeyhul İslamı Şeyh Cemalletini Aksarayi’nın neslinden olan Perek’ler sülalesinden.
     Aslan Beyin yaptıkları hizmetlerini yazmaya bir veya birkaç günlük yazı yetmeyeceğinden bu gün yaptıklarının ancak ve ancak özetinin özet misali bazı hizmetlerinin başlıklarını yazmakla yetineceğim.
    Aslan Bey önce   Mimar olarak onlarca Caminin projesini hiçbir bedel almadan çizerek ilimiz merkezi ile geneli merkeze bağlı olan belde ve köylerine kazandırdı.
     Aksaray Polis Okulunun İnşaatında gösterdiği fedakârlıkla  kendisi gibi efsane siyasetçilerimizden olan eski milletvekili Mahmut Öztürk ile birlikte ihale bedelinin %10’u gibi bir bedelle bu hizmetin bitirilerek hizmete açılmasını sağladı.
     Günümüzde Aksaray Devlet Hastanesine bağlı olarak Baki Ekecik Çocuk ve Kadın Hastalıkları olarak kullanılan dönemin SSK hastanesi binasına başlanarak ANAP’lı Bakan Yaşar Okuyan zamanına kadar bu binanın inşaatının geri dönülmez hale gelmesini sağladı.
      Şu anda Valilik 3. Ek binası olarak kullanılan İl Emniyet Müdürlüğü yanındaki bina ile Adliye Sarayının da başlatılmasının ve belirli seviyeye gelmesini sağladı.
     Aksaray Üniversitesinin kurulmasına en büyük katkıyı sağlamanın yanında Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Y.Ö.K. ten açılış izinlerini almasının yanında birçok fakülte binasının yapılmasına direk veya dolaylı olarak emek vermesinden sonrada aktif siyasetten ayrıldıktan sonrada hizmetlerin gerçekleşmesi için bu konuda aktif çalışmayı sürdürdü..
     Bu çalışmalarla Aksaray Üniversitesinin kuruluş hazırlıklarının başladığı andan kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesine kadarki geçen süreçte dönemin YÖK Başkan Yardımcısı kardeşi Galatasaray Üniversitesi Rektörü Profesör Ethem Tolga ile sürekli görüşerek engellerin kaldırılmasını sağladı.
    Üniversitemizin kuruluş kanunun kabul edilmesinden sonra tıpkı Aksaray il olduğunda Niğde Vilayetinin Aksaray ın resmi kurumlarındaki Motorlu araçlarıyla diğer araç ve gereçlerini hırsızdan mal kaçırır gibi kaçırmak istemiş.
    Bunun haberini alınca dönemin ANAP Grup başkan vekili merhum Raşit Daldal ağabeyi arayarak buna engel olmasını istemiştim.
     Benden sonra Folklor araştırmacısı” Aksaray Türküleri Kitabı”nın Yazarı Cihan Emel Demiryürek’in aramasıyla Aksaray’la birlikte Ortaköy’deki araçlarında çekilmek istenmesi olayı Üniversitemizin kanununun çıkmasından sonrada aynı şekilde tekerrür ettirilecekti.
    İhbarımla dönemin YÖK başkan yardımcısı olan kardeşi Ethem Tolga vasıtasıyla bun engelledi.
         DSP İl Başkanlığı esnasında başta yolu ve içme suyu olmayan Köylerin ,Beldelerin idarecilerinden kendileriyle görüşenlerinin tamamının haklı olan isteklerini Bakanlıktan aldığı artı yatırımla gerçekleştiren.
200 KİŞİLİK YURT BİNASI ÖDENEĞİYLE 600 KİŞİLİK YURT YAPTIRDI
   Bu hizmetlerin yanında Aksaray’ın Milli Eğitim yatırımlarında da zirve yaptıran.
     Sosyal Hizmetler Bütçesinden aldığı 200 Kişilik Yurt binası parasıyla Polis Okulundaki gibi bu parayla 600 kişilik yurt yaptırdı.
     Milletvekillerimiz İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve  Mustafa Serdengeçti tarafından bu güzel hizmetlerin örnek alınarak daha iyilerini gerçekleştirmeleri dileğiyle.
     Cuma’nız mübarek olsun.
     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER