Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Helvadere Göleti’nde Çevre Seferberliği: Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik

Aksaray’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre bilincini artırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Güzelyurt Belediye Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Helvadere Göleti çevresindeki piknik alanında vatandaşlar ve çocukların katılımıyla çöp toplama çalışması yapıldı.

Aksaray’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre bilincini artırmak

Hasandağı’nın eteklerinde yer alan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Helvadere Göleti’nde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar eldivenlerini giyerek çevredeki atıkları topladı. Etkinliğe katılan çocuklar da çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sundu.

Vali Duru: “Doğamızı Evimiz Gibi Temiz Tutmalıyız”

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Murat Duru, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Şu an tabiatımız adına çok güzel bir organizasyona imza atıyoruz. Bildiğiniz gibi 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Tabii ülkemiz genelinde bütün il ve ilçelerde çevre etkinlikleri yapılıyor. Biz de Aksaray’ımızda güzel bir yer seçtik; Helvadere. Bildiğiniz üzere burası Hasandağı’nın eteklerinde oldukça güzel bir yer. Biz de farkındalık oluşturmak adına anlamlı bir etkinlik yapmak istedik. Belediye Başkanımız Helvadere Göleti’nin etrafına çok güzel bir piknik alanı yaptırmış. Bu piknik alanında tüm vatandaşlarımızla eldivenlerimizi takıp çöp topladık. Çocuklarımız da bize eşlik ettiler.

Tabii biz bunu neden yaptık; piknik alanlarımızı, çevremizi, ormanlarımızı, velhasıl evimizin dışındaki tüm çevreyi evimiz gibi temiz tutalım demek için bunu yaptık. Doğamız bize emanet. Bu dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. En güzel şekilde koruyarak gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor.

Öğrencilerimizle neden yaptık? Çünkü çevre bilinci küçük yaştan başlar. Sigarayı kimseye içmeyi tavsiye etmiyoruz ancak içiliyorsa da lütfen rastgele yerlere atmayın. Zira böyle piknik alanlarında, ormanlarda yangın çıkabilir. Bildiğiniz gibi son yıllarda da yangınlar arttı. Bu yangınların en önemli sebeplerinden birisi de çevreye duyarlı olmamamızdan geliyor. Atık hiç olmasın, oluyorsa da onu geri dönüştürelim.

Aksaray’daki bütün hemşehrilerimize sesleniyorum; yaz geliyor ve doğal alanlarımızda da tıpkı evimizdeki gibi duyarlı olalım.”

Çevre Bilinci İçin Ortak Mesaj

Etkinlik sonunda katılımcılar, çevrenin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, doğal alanların temiz tutulması konusunda vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, hem çevre temizliğine katkı sundu hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması konusunda önemli bir farkındalık oluşturdu.

Ağustos Gerçe

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir,
Sıradaki Haber CHP Aksaray İl Başkanı Özdemir: “Açıklanan Fiyatlar Çiftçinin Beklentilerini Karşılamadı”