Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Haziran Ayında Gıda Denetimleri Sıkılaştı: 30 İşletmeye İdari Yaptırım

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı Haziran ayında yürütülen gıda denetimlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Gıda güvenliğinin sağlanması, tüketici haklarının korunması ve halk sağlığının güvence altına alınması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde il genelinde faaliyet gösteren 3 bin 762 gıda işletmesi mercek altına alındı.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı Haziran ayında

466 Resmi Denetim Gerçekleştirildi

Haziran ayı boyunca 466 resmi kontrol gerçekleştirilirken, Alo Gıda 174 hattına yapılan 59 başvuru ile CİMER üzerinden iletilen 8 şikâyet de değerlendirmeye alındı. Denetimler kapsamında gıda ve yem ürünlerinden 12 numune alınarak gerekli analiz süreçleri başlatıldı.

30 İşletmeye Yaptırım, 14 Milyon Liranın Üzerinde Ceza

Denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilen 30 işletme hakkında idari yaptırım kararı uygulanırken, toplam 14 milyon 179 bin 900 lira 30 kuruş idari para cezası kesildi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, güvenilir gıda arzının sürdürülebilmesi ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmasının temin edilmesi amacıyla denetim faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği vurgulandı. Müdürlüğün, gıda güvenliği konusunda hem rutin kontrolleri hem de vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetleri titizlikle değerlendirmeyi sürdüreceği ifade edildi.

Ağustos Gerçe