Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da “Çocuk da yaparım kariyer de” dedi; Üniversiteyi 1. Bitirdi!

Aksaray Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Aksaray Üniversitesi öğrencileri hafta boyunca mezuniyet heyecanı yaşarken, 5 Temmuz 2024 tarihinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Güzelyurt Meslek Yüksekokulu öğrencileri kep atma töreninde bir araya geldi.

Aksaray Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı

 

Aksaray Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet programında ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, günün alam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Konuşma sırasında öğrencilerin göstermiş olduğu azim ve kararlılıktan söz eden Rektör Arıbaş, üç yüksekokul birincisinin de çocuk sahibi olması nedeniyle; “Birincilerimize baktık hep birlikte şunu gördük; Üç okulun birincisi de diyor ki “çocuk da yaparım kariyer de”. Kendilerini bu gayretleri için tebrik ediyor. Bir ömür boyu başarılarının devamını diliyorum. Bu 3 arkadaşımız bize azmin ve çalışmanın önemini öğretti” ifadelerine yer verdi.

Rektör Arıbaş, sözlerinin devamında, “Azmettikten sonra zirveye ulaşmak için hiçbir engel bulunmadığına, çocuklarla da hedeflere ulaşabileceğimizi bizlere o kadar güzel öğrettiler ki. Genç kardeşlerine de rol model oldular. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek sürdürdü.

Aksaray üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Bugün mezuniyet gününüz. Hayatınızda belki de en mutlu olacağınız günlerden bir tanesi. Tabii buraya gelmeniz kolay olmadı. Çok çalıştınız. Yoğun bir tempo, azim ve gayret sonucunda bu güne ulaştınız. Mutlu olmak, sevinmek, gururlanmak sizin en doğal hakkınız. Gençlerimizin buralara gelmesinde en büyük role sahip olan ailelerin sevinçlerini paylaşıyorum, şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimize buradaki eğitim süreleri boyunca akademik bilgi aktaran, sadece akademik bilgiyi değil aynı zamanda insanı bilgilerini de aktaran saygıdeğer hocalarımız saygıyla anıyor, hepsine teşekkür ediyorum. Çalışma hayatı yeni başlıyor. Bundan sonra da çalışma devam etmek zorunda. Sizler kendi alanlarınızda kendinizi yenilemeyi ihmal etmemelisiniz. Sizler aranan insanlarsınız. Kalifiye işgücünü sağlayacak eleman eksikliği söz konusu. Sizler aranan esas çalışanlar olacaksınız. Yaptığınız işi en iyi yapanlardan birisi olduğunuz sürece kedinizi mutlu edersiniz. Biz sizleri yetiştirdik ama sizler de bundan sonra kendinizi geliştirmeye devam edin” ifadelerine yer vererek sözlerini noktaladı.

Rektör Arıbaş’ın da katılım sağladığı mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri ve dostları da katılım sağladı.

Ağustos Gerçe