Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
yonetici

YANYURT’UN COVİD 19’U”ONLARCA CANIN KATİLİ” BOYU 1,SAKALI 2 KARIŞ OLAN CÜCE(!)!!!

  O zamanTürkiye’nin nüfusu 33 Milyon.

  Şu anki ülkemiziçinde yaşayanlardan 50 milyon.

  Dünya genelinedağılan 8 milyon civarındaki gurbetçilerimizde ilave edildiğinde Türkiyenin 91milyon olan nüfusunun 3’de biri kadardık.

  İktidardaSüleyman Demirel’in Adalet Partisi vardı.

   O zamankitabirle ”Kıran” olarak isimlendirilen onlarca anne babanın ciğerine ve ocağınaateş düşüren  salgın(!)  o zamanki Aksaray ilçesine bağlı Yanyurtköyünde 52 yıl önce her haneden kimin öleceği beklentisiyle insanlarıkahrolmasına sebep olan ölümler yaşandı!

 Köy Muhtar merhumŞükrü İnce’nin yılar önce soruma verdiği cevapta 275 hanenin yaşadığınıbelirttiği köyde ölen çocukların istisna dışındakilerin tamamı her hangi biridari ve adli makam denetimi olmaksızın köy mezarlığına defnediliyordu.

BACADAN GİREN BOYU1,SAKALI 2 KARIŞ OLAN CÜCE ÇOCUKLARINCİĞERİNİ YİYEREK ÖLDÜRÜYOR(!)!

 Aksaray’agöçmemizden 1 sene önce yaşanan aralıklarla her evde ağzı köpürerek ölençocukların ölümünün asıl sebebini kimse bilmiyordu!

 Köyün idaresi devatandaşında ölümlerin sebebini bilmemesi biz çocuklarda da hangimizin ertesigüne çıkacağı belli olmayan ölüm korkusu oluşturuyordu.

  “Kıran” olaraktabir edilen çocuk ölümlerinin yaşandığında 10 yaşındaydım.

 Bir gün Annemmerhum Hacı Ayşe ile birçok komşu kadının ”Gece bacadan giren boyu 1, sakalı 2karış olan boğazından içeriye girerek ciğerlerini yediğinden çocukların ölümünesebep olan cüce gündüzleri mezarlıkta saklanıyor.” diye duyduğumuzda korkumuzdaha da arttı.

BÜYÜKLERİMİZDEN UMUDUMUZU KESİNCE ARKADAŞLARIMIZLAMEZARLIKTA CÜCE AVINA ÇIKTIK!!!

 O zaman sebebibelli olmayan ölümler için resmi makamlara bilgi verilmediğinden ölen köymezarlığına defnedilirken bu ölümlerin durdurulması için büyüklerimizden birçaba olmaması üzerine canımızı kurtarmak için iş başa düştü.!!!

  Organize ettiğim2 si bu salgında ölen kız kardeşlerde dâhil mahallemizdeki kızlı erkekliarkadaşlarımızla canımıza kast eden cüce(!) yi bularak canımızı kurtarmak içinellerimize aldığımız soba küreği, keser ve benzeri şeylerle köyümüzmezarlığının tamamının altını üstüne getirmemize rağmen katil cüceye(!)bulamadık.

KÖYÜN VE DEVLETİN TEDBİR ALMAMASI NEDENİYLE 2 YILDA 20ÇOCUK VE 4 YETİŞKİN ÖLDÜ!!!

 Ölüm sebeplerininne köylüler, nede istisnada olsa Aksaray devlet hastanesine getirilenlerdendoktorlar tarafından zehirlenerek öldüğü belirtilenlerle ilgili idariyle adliişlem yapılmadığından;

İsnan –Mehmet İnce’nin……….1  Erkek

Şükrü-Emine         “   ……………..1  Erkek

İbrahim-Nazile     “ ………………. 1 kız 1 erkek

Hasan-Emine        “ ………………..2 kız

Bekir-Emine          “ ………………..1 kız

Muzaffer-Febiye   “………………..1kız

İsmail İnce               …………………1kız

Sultan-Ali Yıldırım  ……………….1 kız 1 erkek

Elif-Hacı Yıldırım     …………………1kız

Mehmet-Yeter Yıldırım……………1 erkek 2 kız

Zülfikar-Perize Çelebi……………….1 erkek

Gazal-İbrahim     “     ……………….1 kız

Remziye –Ahmet Gökalp………… 1 erkek

Abdullah-Zeynep Gökalp…………2 oğlan

Mehmet Genç(Göppi)……………. 1 Erkek( 11-12 yaşlarındakiMusa) hayatını  kaybederkenyetişkinlerden ise Muhtar Şükrü İnce’nin babası Hacı Mehmet İnce, amcası  köyün eski muhtarlarından Bekir İnce(kıyçBekir),eniştesi İzzet Çelebi(Fırın) ve Ayyonün Hacının eşi Elif Yıldırım vefatettiler.

HASTANEDE”BUNLAR ZEHİRLENMİŞ” DENİLDİĞİNDE “ALLAHDOKTORLARIN CANINI ALSIN NE ZEHİRLENMESİ?” SÖZLERİ SAYININ ARTMASIYLAZEHİRLENME YAŞLI KOBAYLA ANLAŞILDI!!!

 Haftada veya ikihafta bir geneli çocuk olan bir kişinin ölümü ve bunlardan hastaneye ulaştırılanlarınazehirlenerek öldüğünün belirtilmesine köylülerin orta başlıkta belirttiğim gibiönce karşı çıkmalarına rağmen doktorların ölümlere zehirlenmenin sebep olduğuısrarı üzerine yapılan ilkel kobay denemesinde anlaşılınca köydeki ölümlerdesona erdi.

  Bu gün yerimizdolduğundan bu ölümlere neyin hangi cahil iyi niyetliler tarafından karşılananyardımın sebep olduğunu bu ölümleri Mevla’mız düşmanlarımıza da vermemesidileğiyle kapanan ocakları ve nasıl bir denemeyle meselenin anlaşıldığını isenasip olursa ileriki bir yazımda belirtmek üzere hayatın kaybedenlere  Cenabı Allah(c.c.) dan rahmet ölenlerdenhayatta olan anne baba, abi, abla ve kardeşlerine ise sabırlar diliyorum.

 Rabbim Yar veYardımcımız olsun.

(*) Bu günkü yazımı yazarken kendi bilgi dağarcığımınyanında bu kıranda 2 kardeşiyle amcasının evladını kaybeden Zeynep halamın veAbdullah Gökalp dayımın kızı Miyase Gökalp/Göküzüm ile bir erkek kardeşiyle birçok akrabasını kaybeden Hacı Mehmet İnce(Aceleci)’nin kızı Miyase ile Ramazanİnce’nin kızı Türkan yiyenimde bana isimler ve sayıların netleştirilmesindeyardımcı oldular.

  Kendilerineemeklerinden dolayı teşekkür ederim. 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER