Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

İNŞALLAH 5.SİNİ GÖRMEDEN İHALESİ GERÇEKLEŞECEK!!!

..

Çocukluğumuzda Emel Sayın’ın okuduğu “Rüyalar GerçekOlsa!” şarkısındaki dilekler samimi bir çalışma ile Rabbimizden talep edilir vegerekli tüm maddi ve manevi tedbirlerde samimiyetle alınırsa gerçekleşeceğinekalıbı basarım.

ORTAOKUL YILLARIMDA İKİ GECE ARDI ARDINA NEVŞEHİRYOKUŞUNDAN AŞAĞIYA AKSARAY’A DOĞRU KARA DUMANLAR ÇIKARTIP SİREN ÇALARAK İNENTRENE KİMSE BİR MANA VEREMEMİŞTİ!

Bizim köyde Cumhuriyet döneminin ilk okuyup öğretmen olanbabam merhum Kalaycı Hacı Şammas tarafımdan da, annem merhum Hacı Ayşetarafında dayı zadem olan Hacı(İsmail) Gökalp’ın Amerika da okuyan oğlu Ayhandayının yaz tatillerinde köyümüze geldiğinde ileride köyümüzü trenekavuşturacağını söylediğini büyüklerimizden duymama  rağmen aklımda çokça da yer etmemişti

Fakat Ortaokul yıllarımda sevincimden içimin içimesığmadığı olayı iki defa ardı ardına görürken sevindiğim ertesi gün paylaştığımbüyüklerimde bende gördüğüme rüyama mana verilmemişti.

ÇOCUKLUĞUMDA GÖRDÜĞÜM TREN RÜYASINI 2008 İN EKİM AYINDAKİHABERE KADAR UNUTTUM!

O zaman 13 yaşımdayken mana verilmeyen iki gece ardıardına bire bir aynı olan rüyamda Nevşehir yokuşundan Aksaray’a doğru dumanlarçıkartarak ve acı, acı siren çalarak gelen tren rüyamı 2008 yılına kadartamamen unutmuştum.

O senenin Ekim ayında 2002-2015 arası Aksaraymilletvekili ve 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasındaki Seçim Hükümetinde Enerji veTabii Kaynaklar bakanı olan Ali Rıza Alaboyun’un danışmanı eski GülpınarBelediye başkanı Rasih Bostancı tarafından talebim üzerine TBMM’si arşivindenbulunarak bana gönderilen Aksaray’ın 13 Ekim 1920’de 59 yıl süren ilk ilçelikesaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun görüşülmesindegündeme  geldiğini gördüm.

Burdur Millet vekili Soysallı İsmail Süphi konuşmasındaAksaray’ın Ereğli Çakmak Tren istasyonuna bağlanması konusundaki talebinverdiği ilhamla çocukluk rüyamı yeniden hatırladım.

Konuyu 25 Ekim 2008 Cumartesi günü  ÖZEL HABERTÜRK VE DÜNYA MEDYASINDA İLK DEFAKOBİ YENİ GÜNDE” AKSARAY IN 88 YILLIK HAYALİ TREN YOLU!!!” başlığı ile yaptığımhaber ve ertesi senede 15 Haziran’da Aksaray’ın 56 yıl süren 2. İlçelikesaretinden kurtulmasını sağlayan 3578 sayılı kanun kabul edildiği, resmigazetede yayınlandığı gün yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe yazılarınınyanında o senenin 24 Temmuz gecesi dönemin Valisi  Orhan Alimoğlu’nun Hizmet İçi EğitimMerkezinde meslektaşlarımıza verdiği ve il bürokratlarının da bulunduğu yemektegündeme getirdim.

 Burada yaptığımkonuşmada “Teşvikler kalkmadan Aksaray trene kavuşturulmaz ise teşviklerinkalkmasından sonra iş damlarının treni olan yerlerle rekabet edememesinedeniyle kapanmasıyla Aksaray Western filmlerindeki kasabalara döner.” dedim.

ÇOCUKLUKTAN SONRAKİ 2.RÜYAM 12 HAZİRAN 2015 DE MUTLUĞUMUHALEN UNUTAMADIĞIM HATTIN İHALE YAZISI DDY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE KALKINMABAKANININ İMZASINA SUNULDU!

12 Haziran2015 gecesi görüp 21 gün boyunca mutluluketkisinden kurtulamadığım rüyam ’da

Bir yerdeyiz ve orada Aksaray´ın İstikbalindenbahsediliyor.

Fakat sadece bahsedilmekle de kalınmıyor aynı andaistikbalimizle ilgili çalışma pratiğe de çevirtiliyor.Bir trenin içindeyiz vebu trenin Aksaray treni olduğu söyleniyor.

İçinde bulunduğumuz tren Orta Okul yıllarımdaki iki defaardı ardına gördüğüm rüyadaki Esen Tepe den aşağıya kara  dumanlarını çıkartarak acı,acı siren çalanyerine içinde olduğumuz yeni tren  HalukBaşkan tarafından kurulan Emekliler Lokali´nin oradan yer yüzüne çıkıyor.

O anda Aksaray´ın çarşısını görüyorum.

Gördüğüm anda da içim içime sığmıyor mutluluktan adetekuş gibi uçuyorum!!!

Bu şekilde Belediye doğru dönen tren oradan tarihi lisebinamızın yanından geçerek Necip Fazıl Kısakürek caddesine girdiğinde liseduvarının kenarından bizimle aynı istikamet birlikte yürüyen 2009‘dakaybettiğimiz merhum babam Hacı Şammas ve 2016 da rahmetli olan Annem Ayşe´yigördüğümde onlara artarak devam eden mutluluk içinde el sallıyorum.

Merhum Babam ve Annemde aynı mutlulukla bana cevapveriyorlar.

Treni’n Aksaray´a gelmesiyle ilgili rüya bu kadar mutluediyorsa ömrümüz olurda gerçeğine kavuşacak olursak yaşayacağımız mutluluğutahmin bile edemiyorum!!!”

ÇOCUKLUĞUMUN 2 RÜYASI 2004 MAHALLİ SEÇİMLERİ ÖNCESİVERİLEN SÖZ VE O GÜNDEN ŞİMDİYE KADARKİ TEKRARLANAN ONLARCA SÖZ İLE BU SÖZLERİNGEREĞİNİN ÇED VE  ZEMİN YARILMASIYLA ETÜTPROJELERİN YAPILMASI,DPT TARAFINDAN 2018 YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI VEKALKINMA BAKANLIĞI TARAFINIDAN YATIRIM BEDELİNİN AYRILIMASIYLA İHALE AŞAMASINAGELİNDİ

Aksaray’a 2004 mahalli seçimlerinde sözü verilen şimdiyekadar Çed Projesi yapılan, zemin etüttü her yüz metrede bir alınan toprakmuayenesiyle tamamlanan ve  Etüt projeside bitirilen, DPT tarafından bu senenin yatırım programına alınan.

Kalkınma bakanlığı tarafından ise bütçesinde bedeliayırılan projenin ihalesi için DDY Genel Müdürlüğü tarafından ihaleninyapılabilmesi için ihale bedelinin serbest bırakılması için Kalkınma bakanlığına yazılan yazı Bakanimzasında.

CUMARTESİ 4. SÜNÜ GÖRDÜĞÜM RÜYANIN 5.SİNİ GÖRMEDEN 14YILLIK SÖZÜN İHALESİ YAPILSIN!

Bu konudaki 3. Rüyamı geçen senenin Kurban bayramının 2.Günün denek gelen 2 Eylül 2017 Cumartesi gördüğüm rüyanın 4. Sünü ise Cumartesigecesi yeniden gördüm.

Cumartesi günü gördüm rüyamda 2008 in 25 Ekim indenitibaren yılda  en az 8 ila 10 defayazdığım,26 Mayıs 2011 günü ise Ali Südemen ve Celil Acar başkanların samimiçabasıyla 13 gazetemizin 11 indeki ortak yayınla o andan itibaren de günümüzekadarki aralıksız olarak devam eden haberler ve köşe yazılarıyla devam eden.

Ayrıca da ilgili siyasetçiler ile Meslek Odaları ve STKyetkilileriyle görüşerek veya kendilerine gönderdiğim cep telefonlarıylasürekli gündemde tuttuğumuz Aksaray’ın istikbalinin 1. Olmazsa olmazıAksaray-Ulukışla tren hattımızla ilgili gördüğüm rüyamda içinde kayınpederimBor’un Kılavuz köyünden Murat Bayram ile birlikte bulunduğumuz tren NevşehirAsfaltından aşağıya inerek yönünü Ulukışla’ya doğru çevirerek yoluna devemediyor.

Siyasetin hizmet sanatı olduğu bilinciyle 14 yıl önceverilen ve ihale si için Kalkınma Bakanlığının bedelini serbest bırakmasındanbaşka engel kalmayan ihale sürecin ilimizin iktidar ve muhalefet partileriyleMeslek Odaları ve STK ların ortak ve samimi çabalarıyla gerçekleştirilmesi veaksinden ise kaçınılması dileğiyle.

Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER