Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyboru çeyrek finalde

Kuzeyboru, Nilüfer Belediyespor ile

Kuzeyboru, Nilüfer Belediyespor ile karşı karşıya geldiği maçta kazanan taraf oldu.

Kuzeyboru 3- 1 Nilüfer Belediyespor

AXA Sigorta Türkiye Kupası kapsamında mücadele eden Kuzeyin Sultanları ilk kupa maçını 30 Eylül Cumartesi günü PTT ile oynamıştı. Kupa maçı kapsamında ikinci mücadelesine çıkan Kuzeyboru, İzmir Atatürk Spor Salonu’nda Nilüfer Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin kazanan tarafı ise 3-1’lik maç sonucu ile Kuzeyboru oldu.

Maçın ilk 6’sında yer alan isimler; Sarah Parsons (smaçör) , Edina Begic (smaçör), Tuğba Şenoğlu (smaçör) , Gamze Kılıç (pasör), Dilek Kınık (libero), Janset Erkul (orta oyuncu) olurken, Sinem Beyazıt (libero), Büşra Kılıçlı (orta oyuncu), Ezgi Akyıldız (smaçör) ve Liray Akpınar (pasör) oyun içerisine dahil olan etkili isimler arasındaydı.

Sarah ve Janset’in etkili savunmaları ile art arda blok sayıları almayı başaran Kuzeyboru, karşılaşmanın ilk setini 25-16 skoru ile alan taraf oldu. Mehmet Nuri Bedestenlioğlu baş antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kuzeyin Sultanları, karşılaşmanın ikinci setinde oyundaki üstünlüğünü koruyamadı.  22-25 skoru ile seti alan Nilüfer Belediyespor,  1-1’lik beraberlik fırsatını yakalamış oldu.

TRT Spor Yıldız ekranında naklen yayınlanan Kuzeyboru- Nilüfer Belediye karşılamasının üçüncü set sonucu ise 25-16 oldu. Oyuna hızlı bir şekilde geri dönen Kuzeyboru, 25-16 skoru ile üçüncü seti alan taraf oldu. Üçüncü sette oldukça etkili olan Kuzeyin Sultanları, hücum sayıları ile setin sahibi oldu ve durumu 2-1’e getirdi.

Oyun içerisindeki 4 hatadan 3’ünü servis kullanamayarak üreten Kuzeyboru’da Bosnalı oyuncu Edina Begic, üçüncü setin öne çıkan ismi oldu. Bosnalı smaçör Begic, maçın en skorer ismi oldu. Aksaray’ı temsilen AXA Sigorta Türkiye Kupası kapsamında mücadele eden Kuzeyboru üçüncü seti 25-22 skoru ile tamamlayarak, maçı 3-1 ile kazanan taraf oldu.

Kuzeyboru, 3-1’lik skor ile maçın kazanan tarafı olurken adını çeyrek finale de yazdırmış oldu.

Haber: Ağustos Gerçe