Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sel büyük üzüntü ve zarar getirdi

Aksaray’da yaşanan şiddetli yağışlar,

Aksaray’da yaşanan şiddetli yağışlar, sel ve dolu felaketiyle birlikte beraberinde büyük üzüntü ve zarar getirdi. Yeşiltepe, Yeşilova Beldeleri ile Baymış ve Çimeli Yeniköy bölgelerini vuran bu felaket, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza acı bir hüzün yaşatırken, tarım ürünlerine de büyük zarar verdi.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü, felaketin ardından hemen harekete geçti. Teknik ekipler, bölgede meydana gelen hasarı tespit etmek ve çiftçilere destek olmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Sel ve dolunun yol açtığı tahribatın boyutları ise henüz tam olarak netleşmedi.

Felaketin ardından açıklama yapan Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, dün gece sel sularına kapılan vatandaşlar için başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temenni etti. Saklav, tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor.Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun, inşallah sözleriyle dua etti.

Sel felaketinin yol açtığı can kayıpları ve tarım zararları, bölge halkını derin bir üzüntüye boğarken, yetkililer olayın ardından başlatılan kurtarma ve yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtiyor.

Gelişmeleri takip etmek ve yardım çalışmalarına destek olmak için vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları seferber olurken, felaketin yaralarının bir an önce sarılması için ilgili tüm kurumlar seferberlik ilan etti.
Haber; Ağustos Gerçe