aksaray belediyesi selime sultan kadınaktivite merkezinde her hafta farklı konularda hanımlara yönelik seminerlerdüzenlenmeye devam ediliyor.
bu hafta aksaray Üniversitesi eğitim vearaştırma hastanesinden gelen eğitimciler 1-7 ekim emzirme haftası dolayısıylahanımlara seminer düzenledi.
selime sultan kadın aktivite merkezindedüzenlenen seminere başkanı evren dinçer’in eşi merve dinçer ve çok sayıdakursiyer hanım katıldı.
eğitimciler,kadın aktivite merkezindeki hanımlara bebek emzirmenin ve anne sütünün öneminianlattılar.
eğitimciler, hanımlara yönelik verdikleriseminerde bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 aysadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraberemzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, anne sütünün bir‘hazine’ olduğunu anlattılar.
aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesieğitimcileri, farkındalık ve emzirme haftasına verdiği destekten dolayı aksaraybelediyesine ve başkan dinçer’in eşi merve dinçer’e teşekkür ettiler.
haber merkezi

