Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD KURTARMADA TEKNOLOJİYE HAKİM

afet ve acil durum

afet ve acil durum müdürlüğü kanunlarla verilmişgörevlerinin her alanda teknolojiyi kullanıyor.

arama kurtarma alanında son model ve teknoloji iledonatılmış araçların yanında, navigasyon, araç içi kamera, araç dışı kamerasistemlerinin yanı sıra kar motosikleti, 8×8 amfibik araç ve İnsansız havaaracı (İha) ile havadan gündüz ve gecekoşullarında gece görüş ve termal kameraile arama yapabiliyor.

konuyla ilgili açıklama yapan afad müdürlüğü “haberleşmedetamamen sayısal telsiz sistemine geçilmiştir. gönüllüler dâhil olmak üzerearama kurtarma personellerinde, araçların tamamında, afet acil durum yönetimimerkezinde ve 112 acil Çağrı merkezinde sayısal telsiz ağı bulunmakta, ayrıcauzun bant telsiz sistemi ve diğer kurumların kullanımına sunulan ortak afetrölesi kuruludur.

ayrıca 4 adet uydu telefon bulunmakta ve internet uyduüzerinden kullanmakta olup kesintisiz güvenli haberleşme ağına sahip.

meteorolojik afetlerden önce iki ayrı noktadan hassashava radar sistemlerini 24 saat süre ile izlenmekte, olumsuz şartlar gelmeden586 kişi ve kuruma uyarı mesajı gönderilerek erken uyarı yaymaktadır.

kimyasal, biyolojik, radyoaktif saldırılara yönelikteşhis ve dekontaminasyon ile ilgili gelişmiş ölçüm aletleri ve malzemelerikullanılmaktadır.

sualtı ve suüstü ile dağ arama kurtarma ekipleriçalışmalarını son teknolojik malzemelerle yürütmekte, sualtında telsizlehaberleşme imkânımız bulunmaktadır.

yapım ve inşaat işlerinde ise projeler lisanslı birçokgelişmiş programlar kullanılarak hazırlanmakta, projeler özel bir program ileüç boyutlu hale getirilebilmektedir” ifadelerini kullandı.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti