Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

LOKMAN SURESİNDEN ALACAĞIMIZ DERSLER

Nasihatin her zaman akıllı insan için önemli bir yeri vardır. Eğriysen doğrultacak hikmet ehli bir zatın öğüdüne ihtiyaç olur. Nasihat dediğimiz vakit aklımıza Hz Lokmanın öğütleri gelir.

O zaman bu günkü yazımızı Lokman suresinin tefsirine tahsis edelim. Bakalım bugün Lokman suresinden alacağımız dersler nelerdir.
Cenabı hak Lokman suresinde şöyle buyuruyor.
Oğulcağızım insanlardan kibirlenip gururlanıp küçümseyerek yüzünü çevirme. Yeryüzünde şımarık ve çalımlı yürüme, zira Allah kibir taslayanı kendini beğenip övüneni sevmez  (18. Ayet)
Yürüyüşünde mutedil ol, ne çok hızlı ne de çok yavaş yürü. Sukunet ve vakarını muhafaza et. Sesini alçalt, bağırıp çağırarak yüksek sesle konuşma, bil ki seslerin en çirkini eşeklerin anırışıdır. ( Lokman 19. Ayet)
“ Yavrucuğum! Yaptığın iyilik veya kötülük bir hardal tanesi kadar bile olsa bu bir kayanın içinde veya yerin derinliklerinde bulunsa yine Allah onu senin karşına getirir. Allah en ince işleri görüp bilmektedir. Ve her şeyden haberdardır Lokman 16. Ayet.
Yavrucuğum ! Namazını dosdoğru kıl! İyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış! Başına gelenlere sabret. Bunlar azim ve kararlılık gerektiren işlerdir. Lokman suresi 17. Ayet.
Sık sık Kur’an tefsiri okur tefekkür ederim. Hud suresi hucurat ve lokman surelerinin manaları derinden etkiler bendenizi, çünkü toplum olarak alacağımız o kadar büyük dersler var ki,
Hz Lokman’ın içi cevher dolu öğütleri var.
Günlerden bir gün oğluna der ki:
Oğlum cenazelerde hazır bulun, çünkü cenaze sana ahireti hatırlatır. Ey oğlum dünya derin bir deniz gibidir. Çoğu insan bu denizde boğulur. Takva gemin, yükün tevekkül, Salih amel güzel işler azığın olsun. Kurtuluşun Allahın rahmetinden, boğulursan günahların sebebiyledir.
Hz Lokman’ın bu hikmet dolu nasihatlerinden hayat dersi alabilmek duasıyla,
Gemimiz İhlas ve takva,
Biletimiz edep, ve haya olsun.
Derdimiz İslam, gayemiz Kur’an,
Kalbimizde olsun, güçlü bir iman,
Allah bizi ayırmasın ehli haktan,
İyiliklerle dolsun terazi mizan.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER