Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

DEMİRYOLUNUN HİZMETE GİREMEMESİNİN 3.SORUMLULARI MESLEK ODALARI VE STK’LARDIR!!!

..

Yazının başlığını okuyan Meslek Odaları ve STK’lar sakınola ki itiraz etmesinler, ederler ise birisi yakın zamanda olmak üzere bukonuda yayınlanan haberler köşe yazılarım medyanın arşivinde.

Yine ilgili Meslek Odaları ve STK yetkililerine her yılortalama olarak 10 defa gönderdiğim Cep telefonu mesajları da cep telefonumdaduruyor.

Orta başlıkta belirttiğim gibi 2004’den bu yana enyetkili ağızlar tarafından defalarca sözü verilen Aksaray-Ulukışla Demiryolunun ihalesinin bile halen yapılamaması istisnanın dışında kalan MeslekOdalarımız ve STK’larımızın geneli tarafından konunun istikrarlı şekilde takipedilmemesidir.

AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI TAMAMEN AKSARAY’IN KENDİ KABULEDİLEN ÖZEL TEKLİFİDİR

İhalesi için gün sayılan birlik içinde konunun takipedilmesiyle yakın bir zamanda ihalesinin yapılması ve yıl içinde de temelininatılması beklenen Aksaray-Ulukışla tren hattımız hükümet tarafından belirlenenorta ve uzak vadeli proğmamı içinde olan bir yatırım değildi!!!

AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI 13 EKİM 1920’DE 1. İLÇELİKESARETİNDEN KURTULMAMIZI SAĞLAYAN 40 NUMARALI KANUN METNİN VERDİĞİ İLHAMLA İLKDEFA 28 EKİM 2008’DE YAZDIM!

Bu proje2002-15 arasında ilimiz Milletvekilliğini yapan2015 yılı Seçim hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Ali RızaAlaboyun’un danışmanı ilimizin  hayırlıevlatlarından eski Gülpınar Belediye başkanı Rasih Bostancı tarafından dileğimüzerine 2008 yılında TBMM arşivlerinden çıkartılarak bana gönderilen  Aksaray’ın 1861-1920 arasındaki 59 yıl süren1. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanun metni ilhamverdi.

Memleketimizin hayırlı evlatlarından 1. Meclise NiğdeMilletvekili olarak katılan  Çorakçı  Zade Kara Vehbi tarafından ikna edilen BMMbaşkanı  Gazi Mustafa Kemal Paşatarafından verilen 40 Numaralı kanun teklifi görüşülürken Burdur mebusu İsmailSüphi Bey tarafından yapılan konuşmasının verdiği ilhamla 25 Ekim 2008Cumartesi günü yaptığım TÜRK VE DÜNYA MEDYASINDA İLK DEFA KOBİ YENİ GÜN’DE üstbaşlığıyla yaptığım “AKSARAY IN 88 YILLIK HAYALİ TREN YOLU!!!” başlıklı özelhaberle Aksaray ve Türkiye kamu oyuna konuyu duyurdum.

18 ARALIK 2018 GÜNÜ DÖNEMİN UDH BAKANI YILDIRIM’I İKNAEDEREK  AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININMÜJDESİNİ ALAN MESLEK ODALARI KONUYU İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİP ETMEDİLER!!!

 25 Ekim 2008tarihinde yaptığım özel haberle gündeme getirilen istikbalimizin 1. Olmazsaolmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızla ilgili olarak 28 2008’den itibarenve özel olarak 24 Temmuz 2009’daki Gazeteciler Bayramında Aksaray ProtokolüneHizmet İçi Eğitimde Vali  Alimoğlutarafından medya mensuplarına verilen yemekte anlatarak bunun öneminibelirterek  tarihin bizim için tekerrüretmemesi için mutlaka konunun takipçisi olunmasını istedim.

Bu anlatımım başta olmak üzere bu konuda 18 Aralık 2010’akadar her yıl yaptığım ondan fazla haber ve köşe yazısı ile bir taraftan medyayoluyla konuyu olgunlaştırmaya çalıştım.

Diğer taraftan da Siyasilerle, Meslek Odaları ve STKyetkilileriyle birebir görüşerek konunun elzemliğini kendilerine birinciağızdan 2 ilçelik sebebimizi de açıklayan somut bilgilerle anlattım.

Konuyu kendilerine ilettiğim özelde o zamanki ATSOyönetiminden Yalçın Akbaş’ın, genelde ise Oda başkanı Ali Öztürk ile diğer Odave STK yetkililerinin samimi ve istikrarlı uzun çabaların sonunda 18 Aralıkgünü ilimizi ziyaret öden dönemin UDH Bakanı Türkiye’nin son Başbakanı27. DönemTBMM’si Başkanı Binali Yıldırım OSB’de ikna edilerek ilk defa Aksaray-Ulukışlatren hattı sözü alındı.

13 GAZETENİN 11’NİN ORTAK BAŞLIKLI HABERİNİN YAYINLANDIĞI26 MAYIS 2011’DE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN İLİMİZDE HEMAKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ MÜJDESİ HEMDE YETKİLİLERE HATTIN BAŞLATILMASI TALİMATI VERİLDİ!!!

UDH Bakanı Yıldırım’dan alınan sözden 6 ay sonrakendilerine ilettiğim ataları Nur içinde yatası ricamı kabul eden 68 AksarayGazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve YazarlarCemiyeti Başkanı Celil Acar tarafından 25 Mayıs günü atılan haber ertesi  o zamanki 13 gazeteden Egemen ve Uluırmakdışındaki 11 gazetede 26 Mayıs günü ortak başlıkla yayınlandığında Başbakan Erdoğan tarafından hem hattın yapımı müjdesi, hem de hatta başlatılmasıiçin yetkilere talimat verildi.

Erdoğan’ın ilk sözünden itibaren başta  Atso başkanı Ahmet Koçaş ,Borsa başkanı HamitÖzkök ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği başkanı Doğan Ceylan olmak üzerekonu takip edilse de bu verilen sözün takibi Meslek Odaları ve STK’lartarafından maalesef istikrarlı şekilde takip edilmediği gibi bu konuda yaptığımonlarca ikazdan birisi olan 15.01.2015 Perşembe günü  yayınladığım ”TREN İÇİN MESLEK ODALARI VESTK’LARDANDA”TIK” ÇIKMADI!!!” başlığı altında; Birilerine iki ayrı gurubu veya insanı sorarsınız “ Al birini vurötekine” derler ya gerçekten de Aksaray’ımızın hali kelimenin tam anlamıyla” Albirini vur ötekine” den öteye değil.!!!

Nevzat Palta Beyin 2004’de Aksaray Belediye Başkanlığıadaylığındaki kendisinin, partisinin ve hükümetin resmi vaadi olan 2010’un 18Aralık günü dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı BinaliYıldırım’ın müjdesiyle hayal olduğu ortaya çıkan Aksaray-Ankara arası trenhattıydı.

Dönemin Adalet Bakanı günümüzün TBMM Başkanı CemilÇiçek’inde taahhüt ettiği, hatta aday Nevzat Palta’nın bu görev için istifaettiği DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından da hattın projesi medyamensuplarına dağıtılmıştı.

Nevzat beyin bu vaatle kazandığı seçimden sonra, hattaseçimin ardından geçen 5 yıl boyunca muhalefet partilerinin Aksarayteşkilatlarının mecliste olanlarının yanında, mecliste olmayan partilerinteşkilatları tarafından da 5 yıl boyunca ciddi manada  hesap sorulmamıştı.!!!

Bırakın muhalefet Partilerinin il ve ilçe teşkilatlarınınhesap sormamasını defalarca yazdığım yazılarımda da belirttiğim gibi  Aksaray’ın ihtiyacı olan diğerhizmetlerin  gerçekleştirilmemesininyanında o zaman  muhalefet partisindenmilletvekili olan Osman Ertuğrul’un bu konudaki yani Tren hattının gerçekleştirilmesikonusunda da ciddi bir eleştirisini ve hesap sormasını gördünüz ve duydunuzmu?!!!

Görüp duyamazsınız çünkü böyle bir şey olmadı.!

MESLEK ODALARI VE STK’larda MEDYADATREN HATTIMIZKONUSUNDA HESAP SORMADI!!!

Muhalefet partileri ilk ilçeliğimiz ve 2. İlçeliğimizinmüsebbibi olan istikbalimizin olmaz ise olmazı Tren hat hattı konusunda hesapsormadılar da Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Medya mensuplarıtarafından konu ciddi manada gündemde tutularak söz verenlerin bu vaatleri içinne yaptıkları.

Verilen sözün gereğinin ne zaman yerine getirileceğikonusunda hesap soran oldu mu?!!!

Nerdeeee.!!! Al birini vur ötekine.

Şimdiye kadar yapılmayanların bundan sonra yapılarakistikbalimizin karartılmasının önlenmesi için gerekenlerin yapılması dileğiyle,yarın muhalefeti hemşerilerimiz adına bu konuda nasıl motive etmeye çalıştığımıyazacağım. Mutlu istikbalimiz için takibi dileğiyle. Rabbim Yar ve YardımcımızOlsun.” Diye belirttim.

MESLEK ODALARI VE STK’LAR 1 VE 2 HAZİRAN GÜNKÜİKAZLARIMIZINDA GEREĞİNİ YAPMADILAR!

15 Ocak 2015’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimize mitingiçin geleceği bu seneni 2 Haziran Cumartesiye kadarda her yıl en az 10 defailimizle ilgili özel günlerde yaptığım haberler ve köşe yazılarımda ilimizMilletvekilleriyle, atanmış ve seçilmişleriyle iktidar ve muhalefetpartilerinin teşkilatlarıyla birlikte Meslek Odaları ve STK ların yetkililerinede önce ilimizin istikbalinin 1. olmazsa olmazı olan  Aksaray-Ulukışla tren hattımızı.

2. Olmazsa olmazı olan E.90’ın cazibesini devam ettirecektedbirler  başta olmak üzere diğermeselelerimiz konusunda gereken girişimlerde bulunmalarını, konuyu daimakamuoyu gündeminde tutmalarını dilediğim gibi ayrıca da konuları kendilerinecep telefonu mesajlarıyla da ilettim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Aksaray’a partisinin mitingiiçin geleceği 2 Hazirandan 1 gün önceye denk gelen Aksaray’ın 59 yıl süren 2.İlçelik esaretine çarptırılmasının 85. yıl dönümünde Aksaray Yenigüngazetemizle Aksaray Haberci, Aksaray Gen TR, Sultanhanı Gen Tr ve Aksaray Hamleinternet gazetelerinde yayınlanan haber ve köşe yazısının yanında  Meslek Odaları ve STK yetkililerine Ceptelefonu mesajı ile ihale tarihinin alınması için çaba göstermelerini diledim.

Ertesi gün yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimize geldiğigün ise Yeni Aksaray gazetesindeki bu konudaki yayınla ilgili habere deistisnanın dışında kalan Meslek Odaları ve STK’ların yetkilileri tarafındangereken yapmadığından kesin ihale tarihi yerine ”Yakında ihalesi yapılacak.”dedi.

Geçmişin geçmişte kaldığı gerçeğiyle iktidar ve muhalefetsiyasetçileriyle Meslek Odaları ve STK’lar tarafından hizmetlerin alınmasınakadar takip edilmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER