Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

DAVASINA ADANANLAR

Gazze’de yaşanan soykırıma ölen yirmi bin küsür insana yüreğimiz yanarken, acılarımıza bir acı daha eklendi, 12 vatan evladımızın şehit olduklarının haberini aldık. On iki ailenin ocağına ateş düştü, sadece şehit analarının yüreğini yakmadı bu ateş, vatan sevdalısı davaya baş koymuş herkesi derinden yaraladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Memleketimizin başı sağ olsun.

Niye şehit olanlar hep fakir çocuğu diyorlar? gerçek şehadet her şeyden önce bir nasip işidir. Herkese nasip olmaz. Tarih boyunca İslam davası gariplerin sırtında yükselmiştir. Gerek asrı saadet dönemi, gerek Osmanlı dönemi, din dava ve mukaddesat için yokluk içerisinde mücadele edildi, şehitler verildi, kurbanlar verildi, yine Çanakkale harbinde askerlerin günlük yediği yemek menüsü, sabah akşam şekersiz üzüm hoşafı ile buğday çorbasıydı.

Hz Ademden bu güne kadar baktığımızda tarih tekerrür ediyor, Hakikat davası uğruna, ilayı kelimetullah davası uğruna her çağda bedel ödeyen birileri var.

Cenabı Hak Fetih suresi 29. Ayeti kerimede şöyle buyuruyor.

Müminler kafirlere karşı çok çetin ve tavizsiz birbirlerine karşı ise çok şefkatli ve merhametlidirler. Sen onları ruku ve secde eder halde görürsün. Onların gayesi Allah’ın rızasına nail olmaktır. Alametleri ise alınlarındaki secde izleridir.

Evet ayeti kerimede cenabı hak mümin olma vasıflarını zikrediyor. Şimdi bu cihat şuurunu küffara karşı dik duruşu,

Gazze’de görüyoruz. Ya oluruz ya ölürüz diyorlar, yani ya onurumuzla izzetimizle devlet oluruz, Siyonizmin zulmünden kendimizi, dinimizi, vatanımızı koruruz, ya da zaferi kazanamazsak bile bu yolda ölürüz.

Gazze’nin sekiz yaşındaki on yaşındaki çocukları bile Gazze bizim… Mescidi aksa bizim… Filistin bizim… Kudüs bizim… mevziyi asla terk etmeyiz diyorlar.

İman gücü budur işte.

Hakiki mümin budur işte.

Davası uğruna ölüme yürümek budur işte.

Kardeşime şehadet nasip oldu, ben de sıramı bekliyorum deme yürekliliğini gösteren Gazze’li kardeşim! Bütün Dünyaya büyük bir ders veriyor.

Ümmetin akan kan ve yaşlarıyla yüreğimiz kanıyor, Hakikat yoluna baş koyanlara hele hele bir de bu kadim dava için can verenlere yürekten selam olsun.

Ey Mübarek şehitler! şad olsun ruhlarınız,

Bekleyin elbette yerde kalmayacak kanlarınız,

Sayenizde korunuyor vatanımız, bayrağımız ve ırzımız,

Karanlık bitecek, yakında aydınlık olacak yarınlarımız…

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Selam ve dua ile.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER