Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

AKSARAY’A HİZMET VERİLMİYORSA BU SAĞLIK HİZMETLERİ GÖKTEN ZEMBİLLEMİ İNDİ?

Gözleri olup ta siyasi taassupla görmeyen, kulakları olupta işitmeyenlere şamar gibi olan somut cevaplara geçmeden önce bu güzelbaşarıları sağlayan ilimiz sağlık camiasının çatısını oluşturanları kısacabilmekte fayda var;

Aksaray Sağlık İl Müdürü Dr. Cengiz Kılıçaslan’ı Hastanebaşhekimliğinden bu yana samimiyetiyle ve bu samimiyetiyle elde ettiğibaşarılarını, yine birlikte göreve geldiği kurmay heyetindeki arkadaşlarındanHikmet Büyük Kışla ’yı 15 yılı aşkın zamandır tanırken diğer kurmay heyetiniise görevlerine başladıklarından bu yana çalışmalarını takip eden olaraksamimiyetlerini yakından takip edenim.

ASÜ Tıp Fakültesi Dekan Genel Cerrah Prof. Dr. NamıkÖzkan ile Aksaray Araştırma Hastanesi Başhekimi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr.Hakan Bingöl’ün kendi branşlarındaki samimi çabalarıyla hem birer hekim hem deyönetici olarak dertlerine deva oldukları hastalarına vermeye vesile olduklarışifalarıyla kamuoyu ile birlikte biz medya mensuplarının da geneli tarafındanbilinen ve taktir edilen iki yönetici.

Asü Araştırma Hastane Müdürü Metin Güzel ise kamuoyutarafından mütevazılığıyla, sempatikliğiyle bilinen samimi bir sağlık emekçisiolmasının yanında birlikte çalışan arkadaşları da bir birinden samimigençlerden oluşuyor.

 AKSARAY ARAŞTIRMAHASTANESİNDE EN AĞIR KALAP VE DAMAR CERRAHİSİ VE BEYİN AMELİYATLARININ YAPILMASI VE YOĞUN BAKIMLARIN ARTTIRILMASIYLASEVKLER DURDU!!!

Daha önce neredeyse Apandisit ameliyatı dışındakihastaların tamamına yakını çevre illere sevk edilirken sağlıkta dönüşümünilimizde de Milletvekilleriyle teşkilatlarında desteğiyle en iyi şekildeuygulanmasıyla bu çerçeve de yapılan makine ve ekipman ile bina yapımı ve uzmanhekim atanmasıyla ilimizde anjiyodan başlanarak en ağır kalp ameliyatları ilebeyin ameliyatları da dahil akla gelebilen tüm ameliyatların yapılabilir halegelmesiyle  ve yeterli yoğun bakımüniteler ininde oluşturulmasıyla başka illere sevkler özel istekler dışındahızla azaldı.

LÜTFEN 2002’NİN AKSARAY DEVLET HASTANESİ İLE 2018’İNARAŞTIRMA HASTANESİNİN HER YÖNÜYLE GELDİĞİ SEVİYEYİ HER TÜRLÜ TAASSUPTANKURTULARAK AKLINIZLA DEĞERLENDİRİN!

2002’de ve daha önce ve yine yakın zamana kadarkibaşarılan bir orta başlık altında belirttiğim önemli yatırım ve teknik araçlarile atamalara kadar Aksaray devlet hastanesinin imkansızlıkları nedeniyleneredeyse Apandisit Ameliyatı dışındaki hastaların tamamı çevre illere sevkedilirken şu anda civar iller başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerindenhastalar  bizim hastanemize tedavi  için geliyorlar.

Bundan sonrasını ise bu gün (09.10.2018) Sağlık il MüdürüDr. Cengizhan Kılıçaslan tarafından düzenlenen Medya bilgilendirmetoplantısında anlattıklarından öğrenelim;

Yeni odalarının tamamına yakını tek yataklı olan modernyeni 400 yatıklı hastaneye 29 Ekim tatiliyle birlikte taşınma işlemitamamlanacak 30 Ekim günü birkaç branş ile hizmet dışındaki tüm sağlıkhizmetleri burada verilmeye başlanacak.

7/24 HİZMET VEREN HASTANE GİBİ SEMT POLİKLİNİĞİ

2018 yılı Mart ayından itibaren hasta kabulüne başlayanHayırsever hemşerimiz Muzaffer Çakır tarafından yapılarak bağışlanan Semtpolikliniği 24 saat acil servis, diş kliniği ve beş branşta Fatih Mahallesi vebölgede yaşayan halkımıza kesintisiz sağlık hizmeti verilmektedir.

İçerisinde röntgeni, tıbbi laboratuvarı ve 112 AcilSağlık Hizmetleri İstasyonu bulunan semt polikliniğinde açıldığı gündenitibaren yaklaşık 48500 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir.

İLÇE HASTANELERİ BÖLGEYE YETER HALE GETİRLECEK ŞEKİLDEDONATILLIYOR

Eskil Devlet Hastanesi Acil Ek Hizmet binasının yapımıtamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Aynı dönemde girişimlerimiz sonucunda hastanemiz “C” rolgrubu seviyesine yükseltilmiş olup bu sayede ilerleyen atama dönemlerinde GözHastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi gibi uzmanlık branşlarında atamayapılabilecek seviyeye ulaştırılmıştır.

Mayıs ayında temeli atılan Ortaköy Devlet HastanesiDiyaliz Ek Hizmet Binasının yapımı tamamlanmak üzere olup önümüzdeki süreçteilçe ve çevresinde yaşayan halkımıza hizmet sunmaya hazır hale getirilecektir.

Tüm ilçelerimize ek laboratuvar testleri ve dişröntgenleri gibi birçok tıbbi cihaz alımları yapılmıştır. Ayrıca hastanemizintaşınması ile birlikte ihtiyaç duyulmayan tıbbi cihaz ve malzemeler,ilçelerimize ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır.

KÖYLERDEKİ 76 SAĞLIK EVİNİN TAMAMININ PERSONELİ EKSİKLİĞİGİDERİLDİ

Son atamalarla birlikte köylerimize hizmet vermekte olantoplam 76 Sağlık Evlerimizin, tamamının personel eksiklikleri tamamlanmış olup,binalarımızın bakım ve onarım ihtiyaçları da planlı şekilde giderilmektedir.

İL MERKEZİNDEKİ 112 ACİL İSTASYONU 17’DEN 19 ÇIKATILDI

112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında il merkezindebulunan 17 olan istasyon sayısını 19 a, 200 olan personel sayısının 270 kişiyeçıkartarak ambulans ihtiyacı bulunan vakalara ulaşım süreleri kısaltılmıştır.

Yeni 112 ASH istasyonları planlaması devam etmekte olupönümüzdeki süreçte vakalara ulaşım süreleri daha da kısaltılacak ve kalitestandartları arttırılmaya devam edecektir.

 İlimizin geçişgüzergâhında bulunması nedeni ile trafik kazaları sıklıkla yaşanmakta olupözellikle toplu taşıma araçlarında yaşanan bu kazalara hızla müdahale edilmesiamacıyla 112 Acil sağlık hizmetleri istasyon sayıları büyük önem taşımaktadır

KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA EĞİTİMİNDE TÜRKİYEGENELİNDEKİ 64.SIRA ‘DAN 19. SIRAYA İNİLDİ

Sağlıklı yaşam merkezi içerisinde bulunan KETEM birimi veMobil KETEM tırı ile bütün köylerimizde dâhil olmak üzere halkımızın tamamınıkapsayacak şekilde tarama faaliyetleri yürütülmektedir.

KETEM taramalarında 64. Sırada bulunan ilimiz son biryıldaki tarama faaliyetleri sonucunda Ülke genelinde 19. sıraya yükselmiştir.

E REÇETEDE %97’TÜRKİYE GENELİNDE İLK 3’ÜN İÇİNE,ORGANBAĞIŞIYLA İSE 79’DAN 19. SIRAYA!!!

E-reçete oranlarımızı %80 ler seviyesinde iken yapılançalışmalar sonucunda %97 seviyelerine çıkartarak ülke genelinde ilk üçseviyesine, Organ bağışı sıralamasında 79. sırada bulunan seviyemiz sondönemdeki çalışmalar ile birlikte ülke genelinde 19.sıraya yükselmiştir.

Görmeyen gözlerin görmesi, duymayan kulakların iseduyması ve yapılan hizmetlerin kalitelerinin yeni Hastanemiz ve bu Hastaneyetaşınılmasıyla boşalacak mevcut sağlık kampüsündeki binaların en iyi şekildedeğerlendirilmesiyle insanlarımıza hak edilen daha yüksek standartlıhizmetlerin verilmesinin sağlanması dileği emeği geçenleri bir kez dahakutluyorum.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER