Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Bilal Bölükbaş

Aksaray siyasetinde beklentiler ve heyecanlar!

Bilal BÖLÜKBAŞ Yazıyor!

Gözler kilit Parti durumundaki MHP’de

Aksaray siyasetinde nefeslerin durduğu anları yaşıyoruz.
Siyasi partiler adaylarını hazırlama telaşındalar. Siyasi olarak partisinden adayını açıklama konusunda en rahat parti İyi Parti görülüyor. İYİ Parti aday adaylığı müracaatları almıyor, direkt adaylarını açıklıyor.
İyi Parti iki belde de adayını açıkladı. Aksaray Belediye Başkanlığı içinde adayı büyük olasılıkla Tuğrul Karacaer’i açıklayacak.
*
Yeniden Refah Partisi adayını resmi olarak açıklamasa da Eğitimci Salim İçli, partinin Aksaray Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.
*
CHP’de ise Aksaray Belediye Başkanlığı için şu ana kadar öne çıkan isim yok. Yeniden İYİ Parti ile ittifak yapma durumu da olabilir. CHP ve İYİ Parti Genel merkezlerinin alacağı kararla bu durum da netleşecek.
*
İyi Parti bu kadar rahatken, MHP ve AK Parti’de maalesef durumlar o kadar rahat değiller.
MHP Aksaray’da Merkez Belediye Başkanlığı için her ne kadar kendi adayları ile seçimlere katılmak istese de, gelen teklifler, durum değerlendirmeleri, parti içindeki görüşmeler MHP teşkilatının kafasını karıştırıyor.
Aksaray belediye Başkanlığı için tüm gözler MHP’de. MHP’nin alacağı karar da.
Bugünler MHP teşkilatı bir yandan aday belirleme görüşmeleri yaparken diğer taraftan da teklifleri kendi lehine çevirmenin düşüncesi içerisinde.
MHP Aksaray Merkez de bu defa seçimleri kazanacaklarına çok eminler, 2019 tarihinde kıl payı kaybedilen seçimin bu defa kazanılacağına da inanıyorlar.
Kurmayları da sık sık toplantılar yaparak durum değerlendirmesi yapıyorlar. İçlerinde bulunduğu durum çok bilinmeyenli denklem gibi.
MHP Aksaray Belediye Başkanlığı için ismi ön plana çıkan isimler de var. Bunların başında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ın ismi büyük harflerle ve yüksek sesle konuşuluyor. Ahmet Koçaş’ta yeniden ATSO Başkanlığına seçileli bir yıl oldu. Önüne Belediye Başkanlığı gibi düşünce de oluştu. İş dünyası, ailesi, arkadaşları Koçaş’ın adaylığına nasıl bir tepki gösteriyor o konuda net bir şeyler bilmiyoruz.

*
MHP’de adı konuşulan bir isim de diğer isimde MHP Merkez İlçe Başkanı İrfan Çıtak, İnşaat Mühendisi Çıtak, MHP’nin aday göstereceği aday olarak gösterilebilir. Çıtak, gerek il teşkilatının gerekse Genel Merkezin vereceği karara uyar.

*
MHP’de Merkez belediye Başkanlığı için ismi geçen diğer bir isimde Belediye Meclisi Üyesi Mimar Mehmet Yardımlı….

*
MHP’de 2019’dan bu yana aday adayı gibi davranan ve 2019 seçimlerini kaybeden Harita Mühendisi Sefer Alkan’da aday olmak istiyor.

*
İşte MHP teşkilatı bu aday adayları konuşulurken, diğer yandan Aksaray’da Cumhur ittifakı tek adayla seçime katılma durumu da olabilir. Edinilen bilgilere göre MHP, Milletvekili olduğu illerde kendi adayları ile seçime katılma kararı alınsa da, Aksaray’da uzlaşı sağlanması durumunda AK parti ile ortak adayla da seçime katılım da sağlanabilme durumu da mevcut.

*
Peki AK Parti’de durumlar nedir?
AK Parti’de kim aday olacak? Aday belirleme süreci de devam ediyor. Bu anlamda, temayül yoklaması yapıldı. Anketler yapılıyor. Görüşmeler sürüyor. AK Parti’de kim aday olacak o konuda fazla bir şeyler yazamıyoruz.
AK Parti’nin adayı ile ilgili isim ve düşünceye de girmiyoruz. Bu meseleyi zamana bırakıyoruz.
Ancak AK Parti’de yaşanan heyecan ilçe ve beldeler de yaşanıyor. İlçe ve belde aday adayları kendilerinin aday gösterilmesi konusunda yoğun bir telaş içindeler.
Bakalım ilçelerde, beldelerde kimlerle seçimlere katılacaklar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER