Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tren hattı ihalesinde Aksaray’da yer alıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan hızlı tren projelerin ihalelerinde Aksaray’da yer aldı. Aksaray- Ulukışla- Yenice arası tren hattı müjdesi verildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları sonucunda beş yeni yüksek hızlı tren hattı hayata geçiriliyor. Yüksek hızlı tren hattının ilk adımı atıldı. İhaleye açılan beş proje ile yolculuk süreleri daha da kısaltılması hedefleniyor.
Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı Aksaray şehrini de kapsayan bir açıklamayla müjde verdi. Yılsonuna kadar Aksaray -Ulukışla – Yenice YHT hızlı tren projesinin ihalesinin de yapılacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bu yıl 5 önemli ihaleye çıkacağı açıklandı. Ankara- İstanbul arasında süper hızlı tren projesi hayata geçirilecek. Kars- Tifis- Bakü Demir Yolu hattı 5.5 milyon yolcu ve 2 milyon ton yük taşıyacak. Aksaray- Ulukışla- Yenice YHT, Dört Yol Hassa ve Kırıkkale –Çorum hatları da sırada yapılacak projeler arasında yer aldı.
AK Parti’nin seçim beyannamesinde İstanbul Ankara süper hızlı tren açılışının 2028 yılına kadar yapılacağı bilgisi sunulmuştu. Projeye yönelik ilk adım atıldı. İstanbul-Ankara arası 89 dakikaya düşmesi hedefleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre; yılsonuna kadar ihaleye çıkacak Ankara- İstanbul Sürat Demir Yolu projesi ile Ankara- İstanbul arası yolculuk süresi 80 dakikaya inmesi amaçlanıyor.
Ulaştırma Bakanlığı yılsonuna kadar ayrıca Aksaray- Ulukışla- Yenice hızlı tren projesi Dörtyol Hassa Otoyol ve Demir Yolu ve Kırıkkale ( Delice) – Çorum Yüksek Standartlı Demir yolu projesine yönelik ihale süreçleri de gerçekleştirecek. Bu sayede şehirlerarası mesafe daha kısa hale gelerek kısa sürede şehir değişikliği yaparak zamanda tasarruf edilmesi hedefleniyor.
Haber: Fatma Altınok