aksaray belediyesi’nin, kendi imkanları ile imal ettiğitatlı su kabinleri sıcak geçen yaz aylarında vatandaşların ihtiyacınıkesintisiz karşıladı.
31 mart yerel seçimleri öncesinde vatandaşlardan aldığıtalepleri yerine getirmek için çalışmalar yürüten belediye başkanı evrendinçer, tatlı su çeşmesi eksik olan mahallelere tatlı su kabinleriyerleştirilmesi talimatını vermişti.
toki bölgesi başta olmak üzere birçok mahallenin işleknoktalarına 5 ton kapasiteli tatlı su kabinleri yerleştirildi.
su kabinlerinden yaz boyunca kesintisiz olarak tatlı suihtiyacını karşılayan vatandaşlar aksaray belediyesinin bu hizmetini takdir ilekarşıladı.
mahalle sakinleribelediye başkanı evren dinçer’in hayata geçirdiği bu hizmette hiçbir aksamanınolmadığını belirterek şu ifadeleri kullandılar; ‘’belediye başkanımızmahallemize geldiğinde kendisine tatlı su çeşmeleri eksikliğimizin olduğunubelirtmiştik. başkanımız bu sorunun çözülmesi için çalışma başlatılmasıtalimatını verdi. kısa süre içerisinde tatlı su kabinleri yöntemi ile bu sorunçözüldü. belediye ekiplerimizin mahallemize yerleştirdiği su kabinlerindenaksamadan tatlı su ihtiyacımızı karşılıyoruz. belediye başkanımız başta olmaküzere bizlerin sesine kulak veren tüm belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz.’’
aksaray’da bazı mahallelerin kot farkından dolayı tatlısu hattının olmadığını ifade eden belediye başkanı evren dinçer yaptığıaçıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’ “cumhuriyet, yunus emre ve bedir muhtarmahallelerimizde kot farkından dolayı tatlı suya erişimleri yoktu. bumahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızda bu yönde sürekli talep alıyorduk.mahallerinde tatlı su kabinleri olmasını istiyorlardı. bizde böyle bir çözümgeliştirdik. kendi atölyelerimizde çeşmelerimizi kendimiz üretmeye başladık.kendi imkanlarımız ile ürettiğimiz su kabinlerimizi ihtiyaç duyulan mahallelereyerleştirdik. vatandaşlarımızın bu şekilde tatlı su çeşmelerine ulaşmalarınısağladık.” dedi.

