Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım İl Müdürü, Pirli köyünde

Aksaray Tarım İl Müdürü

Aksaray Tarım İl Müdürü Nejdet Demir, Ortaköy ilçesine bağlı Pirli köyünü ziyaret etti. Ziyaretle birlikte  önemli tarımsal ürünlerini yerinde inceledi.

Kuru fasulye ve patates tarlalarını gezen Demir, üreticilerle bir araya gelerek, üretimin daha kaliteli olması için gerekli teknik bilgileri aktardı. Kuru fasulye ve patates üretiminde şehrimizin yeniden ön planda olduğunu söyledi.

Aksaray Tarım il müdürü Nejdet Demir, Aksaray’ın tarımsal çeşitlilikle birlikte ürettiği ürünün kapasitesi ile kalitesi ile şehrimizin önde gelen üreten şehirleri arasında yer aldığını belirtti.

Demir, Birlik köyünde 13 dekar alanda kurulu olan kapama armut bahçesini de ziyaret etti. Bahçede, dalları kırılacak kadar verimli armutların büyüklüğü ve lezzeti dikkat çekti. Pirli köyünde yetişen armutların hem lezzeti hem de bereketi hem üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürüyor.

Pirli köyünde, silajlık mısırların da insan boyunu aşarak başarılı bir şekilde yetiştiğini belirten Demir, Aksaray’ın tarımsal üretimdeki çeşitliliği ve kalitesiyle ülkemizde önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Slajlık mısır üretimi ile Aksaray’da süt üretimi yapan üreticilerinde hem süt kalitesi, artıyor hem de hayvanları daha sağlıklı yetişiyor.

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demir, “Yazın son günleri. Üretiminde ülkemizde ilk 10’da yer aldığımız kuru fasulye ve patatesin tarladaki serüvenleri sona eriyor. Çiftçilerimizin emeğine sağlık…” ifadelerini kullandı.

Fatma Altınok