Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Son Gün 05 Aralık

5 aralık 2019 itibariyle “mesleki yeterlilikbelgesi” olmayan emlakçılar faaliyetlerine devam

5 aralık 2019 itibariyle “mesleki yeterlilikbelgesi” olmayan emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. belgesizkişiler emlak pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunamayacak.

aksaray esnaf ve sanatkârlar odası başkan vekili dede Özkaracataşınmaz ticaretiyle uğraşan üyelerine duyuruda bulundu. Özkaraca yaptığı basınaçıklamasında bilindiği üzere, taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik 05/06/2018tarihinde resmi gazetede yayımlanmış ve taşınmaz ticaretinin işletmesi adınayetki belgesi alan tacirler veya esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılmasıöngörülmüş ve işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için gerekli olan şartlarayer verilmiştir. bu kapsamda taşınmaz ticaretiyle iştigal eden ve bufaaliyetine halen devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf vesanatkârların 05 aralık 2019 tarihinde kadar yetki belgesi almalarıgerekmektedir.

bu itibarla uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması veolası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla taşınmaz ticareti (emlakçılar)ile iştigal eden  üyelerimizin 05 aralık2019 tarihine kadar yetki belgesi almak üzere ticaret İl müdürlüğüne başvurudabulunmaları gerekmektedir.

başvurular nasıl yapılacak?

aranan şartlar nelerdir?

a) on sekiz yaşını doldurmuş olması,

b) en az lise mezunu olması,

c) mesleki yeterlilik belgesine veya emlak yönetimineilişkin ön lisans diplomasına sahip olması,

d) İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile itibarınıyeniden kazanmış olması,

e) konkordato ilan etmemiş olması,

f) kasten işlenen bir suçtan dolayı affa uğramış olsalardahi devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, millisavunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp,rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileliiflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtankaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık,vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hüküm giymemiş ya daticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Gülağaç genelinde trafik güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda,
Sıradaki Haber Gülağaç’ta trafik güvenliği adımı; Levhalar yenilendi