Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİLİK GÜZELLİK BULAŞICIDIR

aksaray valiliği 10 koyunu kurt tarafından telef olan üreticiye koyunlarını

aksaray valiliği 10 koyunu kurt tarafından telef olan üreticiye koyunlarını teslim etti.

aksaray valisi hamza aydoğdu ;vatandaşın derdi devletin derdidir. devletimiz her zaman milletinin yanında yer alacaktır.  bir şehrin en önemli unsurlarından birisi vatandaşımızın derdi olduğunda onun yanında olmanız gerekiyor. her problemi çözemeyebilirsiniz ama vatandaşla ilgilenmeniz, dokunmanız vatandaşımızı mutlu eder dedi.
geçtiğimiz haftalarda güzelyurt ilçesinde üreticilik yapan altan tari’nin ahırına kurdun girmesi ile 10 koyunu telef olmuş 4 koyunu da yaralanmıştı. aksaray valisi hamza aydoğdu’nun koordinesinde tarım ve orman İl müdürü bülent saklav’a olay yerine giderek tespit çalışması yapmış, vali aydoğdu burada  üreticiyle görüşerek  geçmiş olsun dileklerinde bulunup devlet olarak yanınızdayız geçmiş olsun endişe etmeyin dilek ve temennilerinde bulunmuştu.  olay üzerine harekete geçen aksaray valiliği  üreticiye  10 koyun temin ederek yetiştiriciye teslim etti.
bilindiği üzere olay aksaray’ın güzelyurt ilçesinde meydana geldi. edinilen bilgiye göre; aksaray güzelyurt İlçesinde geçimini hayvancılık yaparak sürdüren altan tari isimli üreticinin sabaha karşı ahırına giren kurt 10 koyunu öldürdü. 4 koyunu da yaraladı. koyunların meleme sesleri ile uyanan   koyunların sahibi altan tari (42) hemen ahıra koyunlarının yanına koşarak müdahale etsede kurt saldırısından koyunlarını kurtaramadı. geçimini hayvancılıktan sağlayan altan tari durumu hemen İlçe tarım müdürlüğüne bildirdi. bunun üzerine harekete geçen aksaray valisi hamza aydoğdu tarım ve orman il müdürü bülent saklav’a talimat vererek olay yerine gönderdi. veteriner hekimlerle birlikte olay yerine gelen tarım ve orman müdürü bülent saklav ahır ve yaralı hayvanlar üzerinde tespit çalışması yapmıştı.
yapılan inceleme ve tespit çalışmalarının ardından kısa sürede  aksaray valiliği hayırsever vatandaşlar ve stk’lardan temin ettiği koyunları üretici altan tari’ye  teslim edilmek üzere gönderdi. tarım ve orman müdürlüğü tarafından güzelyurt ilçesine getirilen 10 koyun yetiştiriciye teslim edilirken, yüzü gülen yetiştirici altan tari yetkililere teşekkür etti. aksaray valisi hamza aydoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; bir şehrin en önemli unsurlarından birisi vatandaşımızın derdi olduğunda onun yanında olmanız gerekiyor. her problemi çözemeyebilirsiniz ama vatandaşla ilgilenmeniz, dokunmanız vatandaşımızı mutlu eder. geçtiğimiz günlerde bir kurt maddi imkanları çok kısıtlı olan bir ailemizin ahırına girdi ve koyunları telef etti. bizde tarım müdürümüze talimatı verdik. bizim birlik başkanlarımızla birlikte bir araya geldiler ve bu telef olan koyunları üreticimize tekrar geri iade ettik. bu anlamda aksaray tarihi misyonu belki gereğidir, belki gerçekten genetik yapısında vardır. İnanılmaz bir hayırseverlik örneği gösteriyor. nerede, ne zaman bir vatandaşımız sıkıntı da olsa, dertli olsa o duygu, o hamiyet duygusu hemen ortaya çıkıyor. bu anlamda aksaraylı hemşerilerimi tebrik ediyorum gerçekten. bazen unutulmaya yüz tutmuş bu değerlerin İç anadolu’nun parlayan yıldızı aksaray’dan bütün türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki, iyilikler ve güzellikle bulaşıcıdır. bazen arkadaşlarıma da söylüyorum. bazen bir iyilik yaparsınız, ‘ya bundan kimin haberi olacak’ gibi bir algı da olabilir. halis, samimi, iyi niyetli yaptığımız her şey bir atom bombası etkisi oluşturuyor. bunu hepimizin bilmesi gerekiyor ifadelerine yer verdi.
güzelyurt ilçesinde üreticilik yapan altan tari koyunları teslim aldıktan sonra mutluluğu gözlerinden okundu. burada şu ifadelere yer verdi. geçen hafta pazartesi günü sabaha karşı ahırıma kurt girmişti burada 10 koyunum zayi olurken 4 koyunumda yaralanmıştı. devletimiz, valiliğimiz ile tarım ve orman bakanlığımız olaya anında müdahale ederek koyunları tedarik etti. allah razı olsun devletimizden. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
tarım ve orman müdürü bülent saklav ise; küçükbaş hayvan işletme sahibimiz altan tari’nin işletmesine geçen hafta kurt girmesi sonucu 10 hayvanı telef olmuştu. sayın bakanımızın ve valimizin talimatı ile küçükbaş hayvan üreticimize  10 hayvanı temin ettik ve üreticimiz altan tari’ye teslim ettik. İnşallah işletmemiz üretimine kaldığı yerden devam edecek, ben tekrardan geçmiş olsun diyor rabbim her türlü musibet ve olaylardan tüm üreticilermizi ve bizleri korusun  hayırlı, sağlıklı  ve bol bereketli günler diliyorum dedi.
haber : yaşar karatay 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın Eskil ilçesinde akrep sokması nedeniyle zehirlenen çiftçi, hastanede tedavi
Sıradaki Haber Aksaray’da akrep sokan kişi hastaneye kaldırıldı