Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş arayanlar dikkat; Aksaray’da İŞKUR desteği ile 22 kişi işe alınacak!

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aksaray’ın çeşitli kazı ve ören yerlerinde kamu hizmeti faaliyetlerini desteklemek amacıyla 22 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) başlatıyor. Program için başvurular 24-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak, noter kurası ise 2 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Aksaray Çalışma ve İş

Aksaray Valiliği’nin öncülüğünde, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) ile ildeki kültür ve turizm alanlarında kamu hizmeti faaliyetlerine destek verilecek. Bu kapsamda, Aksaray Merkez, Güzelyurt ve Gülagaç ilçelerinde gerçekleştirilecek kazı ve ören yerleri çalışmaları için toplam 22 kişi istihdam edilecek.

Başvuru ve Katılım Şartları:
Başvurular 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında İŞKUR il müdürlükleri, hizmet merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Program, 8 Temmuz – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

Programa katılmak isteyenlerin:
– İŞKUR’a kayıtlı olmaları,
– İşsiz olmaları,
– Başka bir iş yerinde sigortalı çalışmamaları,
– En az 18 yaşını tamamlamış olmaları,
– Öğrenci olmamaları (açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç),
– Emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

Aynı adreste oturan kişilerden sadece biri katılabilirken, aynı adreste oturan herkes başvuru yapabilecek. Ancak, hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını aşması durumunda katılım sağlanamayacak. Kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede yararlananlar öncelikli olacak.

Noter Kurası ve Sonuçların Açıklanması:
Noter kurası 2 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00’da Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Asil ve yedek katılımcılar kura ile belirlenecek. Göreve başlamayan asil katılımcıların yerine yedekler göreve davet edilecek. Kura sonuçları kurumların duyuru panolarında ve sosyal medya hesaplarında ilan edilecek.

Ağustos Gerçe

Aksaray’da öğrenci servisi ile tırın
Sıradaki Haber Kavşakta kaza: Öğrenci servisi ile tır çarpıştı, 10 öğrenci ve sürücü yaralı!