Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İBAN Kiralama Dolandırıcılığına Sert Müdahale: Ticaret Bakanlığından Hapis Cezası Uyarısı!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile banka hesabı kiralayanlar bankaya bildirmezse hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile banka hesabı kiralayanlar bankaya bildirmezse hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan başvurular ve sosyal medyada yer alan paylaşımlardan çeşitli platformlar üzerinden tüketicilere ulaşılarak ‘banka hesabının kiralanması ya da kullandırılması karşılığında yüksek kazanç’ vaadi ile yasa dışı kanallardan edinilen paranın transferini kiralanan banka hesapları üzerinden gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır” ifadesi yer aldı.

Bakanlık açıklamasında, “Dolandırıcıların, hedef olarak belirledikleri kişilere çeşitli yöntem ve vaatlerle ulaşmaya çalıştıkları, bu amaçla araç ya da ikinci el ürün alım satım siteleri, sosyal medya platformları, popüler forum siteleri, yatırım tavsiyesi veren platformlar gibi sıkça kullanılan kanallar üzerinden tüketicilerin karşısına çıkan dolandırıcıların öğrenci, ev hanımı gibi gelir kaynağı görece kısıtlı olan veya yaşlı, engelli gibi daha hassas olan tüketicileri özellikle hedef aldıkları bilinmektedir” denildi.

Son dönemde popüler bir dolandırıcılık yönetimi olarak kullanılan IBAN kiralama ilanları konusuna hassasiyetle yaklaşılmasıyla birliye Bakanlık 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamınca hesap sahibi hesabının başkası tarafından kullanıldığını bankaya bildirmezse altı ayda bir yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok