aksaray belediyesi bilim ve sanat günleri etkinliği düzenledi.
aksaray belediyesi 15 temmuz milli İrade meydanında 18-19 haziran 2021 tarihleri arasında bilim ve sanat günleri adı altında bilimsel etkinlikler, sportif faaliyetler, çocuk oyunları, kültürel tanıtımlar, sanatsal çalışmalarını canlı müzik eşliğinde aksaraylı vatandaşların hizmetine sundu. aksaray belediyesi bünyesinde kadın aktivite ve akmek merkezlerinde kadınların ve kursiyerlerin el emeği göz nuru üretmiş olduğu ürünler görücüye çıktı. canlı müzik eşliğinde stantları gezen vatandaşalar gördükleri eserleri beğenirken programa katılan çocuklar resimler yaparak gönüllerince eğlendiler. açılışa aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, eşi merve dinçer, aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, ziraat odası başkanı emin koçak, İş kur İl müdürü mahmut akkuş stk başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer ve eşi merve dinçer’le tek tek stantları gezerek kursiyerlerle ve vatandaşlarla sohbet etti
aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer; bugün 15 temmuz milli İrade meydanında bilim ve sanat günleri düzenliyoruz. aksaray’ımızda kadın aktivite merkezlerimiz, akmek merkezlerimizde kadınlarımızın ve kursiyerlerimizin üretmiş olduğu ürünleri bugün burada sergiliyoruz. el emeği göz nuru ürünler bugün aksaraylı vatandaşlarımızla hemşerilerimizle kavuşuyor, bir araya geliyor. tabi sadece aksaray’ımızda akmek merkezlerimizde değil diğer hizmet birimlerimizde üretime yönelik faaliyetler burada sergileniyor. Üretmiş olduğumuz katma değer burada sergileniyor. güzel bir etkinlik oldu. aynı zamanda canlı müzik var, organizasyon var. sportif faaliyetler var. hediyeler veriyoruz vatandaşlarımıza, pandemi sonrası kültür ve sanat faaliyetleri adına yapmış olduğumuz çalışma olması hasebiyle de mutluyuz sevinçliyiz. İnşallah ilerleyen zamanlarda da bunların ayısını artırmayı planlıyoruz dedi.
bilim ve sanat günleri adı altında kadın aktivite ve akmek merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru eserleri görmeye gelen gökçe küçük tamer ; gülağaç ilköğretim okulunda çalışıyorum. Öğretmenim bu bilim Şenlik fuarına çocuklarımızı getirdim. Çok güzel olmuş teşekkür ederiz belediye başkanımıza, çocuklarımıza burada etkinlikler yaptırmak onların içinde zevkli oluyor ifadelerine yer verdi.
haber: yaşar karatay

