Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

E-90 KARAYOLU ŞEKER AKÇE AĞAÇLARI İLE DONATILIYOR

Şehrin yeşil alan varlıklarını artırmak amacı ile çalışmalar yürüten aksaray
Şehrin yeşil alan varlıklarını artırmak amacı ile çalışmalar yürüten aksaray belediyesi ekipleri e-90 karayolu’nun orta refüjünde ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı.
Şehrin giriş çıkış noktalarından biri olan toki kavşağı ve karasu kavşağı arasındaki yolun orta refüjü geçtiğimiz yıllarda ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştı. orta rüfüjün toprak tabanında oluşan asfalt kırıkları, pmt ve diğer zararlı maddelerin birikmesi ile ağaçlandırma çalışmalarından istenilen verim alınamamıştı. Şehrin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek adına çalışmalar yürüten aksaray belediyesi ekipleri ağaçlandırma yapılacak noktada biriken asfalt kırıklarını ve pmt gibi bitkilerin yetişmesini olumsuz etkileyecek maddeleri topraktan iş makinaları ile temizledi. temizlenen noktalara bitkiler yetişmesi için elverişli olabilecek bitkisel toprak yerleştirerek ağaç dikimine başladı. 
toki kavşağı ve karasu kavşağı olarak adlandırılan bölgede ağaçlandırma çalışmaları başladı. İlk etapta 280 adet Şeker akçe cinsi ağaçlar bin 400 metrelik alanda toprakla buluşturuldu. belediye yetkilileri, yapılan bin 400 metre ağaçlandırma çalışmalarına ilave olarak yaklaşık 5 bin 500 metre alanın daha ağaçlandırılacağını duyurdu.
 haber bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da köy okullarına yönelik anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hayata
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden köy okullarına dev kütüphane desteği