Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyadaki sosyal medya kullanıcı sayısı kaç oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan son verilere göre Türkiye’de nüfusun yüzde kaçının internet ve mobil kullandığına yönelik detaylar belli oldu. Yayımlanan verilere göre Türkiye’nin yüzde 85,1’i internet kullanıcısı iken, yüzde 93,8’i ise mobil bağlantı sahibi olarak kayda geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve

Dünyadaki sosyal medya kullanıcı sayısı 2013 yılında 1,7 milyar olarak kayıtlara geçerken, bu rakam 2018 yılında 3,46 milyar oldu. 2024 yılı Nisan ayında ise 5,07 milyar insanın sosyal medya kullanıcısı olduğu görüldü. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan veriler kapsamında Türkiye’de sosyal medya kullanıcılarının, aylık kişi başına Instagram uygulamasında 21 saat 24 dakika zaman geçirdiği görülmekte.

Bu rakam internette bir gün içerisinde geçirilen süre bakımından ise 7 saat 6 dakika olarak kayıta geçildi. Bu veriler ile Türkiye, dünya genelinde 19’uncu sırada yer aldı.

Bakanlık tarafından yayımlanan bu veriler, Türkiye’de ve dünyada sosyal medya ve internet kullanıcısı sayısının ortaya koyulması bakımından önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe