türkiyecumhuriyeti’nin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk, 10 kasım’da vefatının 82.yıldönümü dolayısıyla, İletişim başkanlığınca konya’da kurulan dijital gösterimmerkezi’nde anılıyor.
İletişimbaşkanlığınca konya’da kurulan dijital gösterim merkezi, her ay birbirindenfarklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. türkiye cumhuriyeti’nin kurucusu gazimustafa kemal atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü dolayısıylahazırlanan gösterimler kasım ayı boyunca vatandaşlar ile buluşuyor.
atatürk’ün hayatına geniş yer veriliyor
azizmilletimizin ve tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan gazi mustafakemal atatürk’ü kişiliğiyle daha iyi anlatabilmek, kurtuluş savaşı vesonrasında yaşanan zorlukları, verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan, birlik veberaberlik içinde istikbal yolunda yakılan meşaleyi yeni nesillere aktarabilmekamacıyla hazırlanan görsellerde atatürk’ün hayatına geniş yer veriliyor. ziyaretçiler,atatürk’ün hayatını anlatan video gösterimini izlerken diğer yandan da,atatürk’ün ebedi istirahatgahı anıtkabir hologram gösterimini deneyimliyor.
İki devlet bir millet
dijitalgösterim merkezi’nin bilgi ekranı bölümünde ise ziyaretçiler, türkiye’yiyakından ilgilendiren azerbaycan’ın karabağ meselesi ile ilgili bilgilendirmegörselini izleme fırsatını buluyor. gösterimde, dağlık karabağ’ın ermenistantarafından işgali, bu işgale karşı azerbaycan’ın verdiği büyük mücadele ile türkiyeve azerbaycan’ın “İki devlet bir millet” vurgusu yer alıyor.
haber merkezi

