Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da seralarda hasat öncesi numune alımları sürüyor

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, seralarda yetiştirilen ürünlerde hasat öncesi numune alımlarının aralıksız devam ettiğini bildirdi. Çalışmalarla gıda güvenilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, seralarda yetiştirilen ürünlerde hasat

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, seralarda yetiştirilen tarımsal ürünlerde hasat öncesi numune alma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Üretim alanlarında gerçekleştirilen denetimlerle, ürünlerin gıda güvenilirliği açısından gerekli kontrollerden geçirilmesi amaçlanıyor.

Teknik ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hasat öncesinde seralardan alınan numuneler laboratuvar ortamında analiz edilmek üzere ilgili birimlere gönderiliyor. Yapılan analizlerle, ürünlerin yasal mevzuata uygunluğu ve tüketici sağlığı açısından güvenilirliği değerlendiriliyor.

Hasat öncesi numune alma uygulamalarıyla hem üreticilerin kaliteli ve güvenilir ürün yetiştirmesi teşvik ediliyor hem de tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması destekleniyor.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla il genelindeki denetim ve kontrol faaliyetlerinin planlanan program doğrultusunda devam edeceğini belirtti.

Ağustos Gerçe

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Eski TEDAŞ Binası Kentsel Dönüşüm
Sıradaki Haber Eski TEDAŞ binası kentsel dönüşüm projesinde temel kazı çalışması başladı