Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valisi LGS’de 500 tam puan alan 6 öğrenci ile tercih yaptı!

LGS Sınavında tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan alan 6 öğrenci tercihlerini Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte yaptı.

LGS Sınavında tüm sorulara

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından döneminin üniversitesi olan tarihi Zinciriye medresesinde oluşturulan LGS Sınav Tercih Merkezinde LGS birincisi öğrenciler ve aileleri ile buluşan Vali Kumbuzoğlu öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın da hazır bulunduğu buluşmada öğrenciler ve aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu, herkesin severek ve isteyerek yaptığı işte hedefe odaklanmasının önemini belirterek öğretmen, aile işbirliğinin öğrencide oluşturduğu olumlu yansımasının başarı grafiğini yükselttiğini söyledi. Eğitimde öğretmenin önemini “Öğretmen öğrenciye dokunduğu kadar adım atabiliyor’ diye özetleyen Vali Kumbuzoğlu; “Öğretmenlerimizin emekleri çok kutsaldır. İyi bir öğretmen anne baba kadar kıymetli ve değerlidir. Ama perde arkasında anne babaların stratejik kıymeti değeri zaten ölçülmez. Allah böyle anne babaların sayılarını arttırsın. Onlar hayatın meşakkatleri arasında evlatlarına böyle bir başarıyı yaşatıyorlar Bu günümüzde her babayiğidin harcı değil” dedi

LGS sınavında tüm sorulara doğru cevap veren 6 öğrencinin çok büyük bir başarı elde ettiğini kaydeden Vali Kumbuzoğlu;

“Değerli evlatlarımız sizler bu başarınızla değer olarak zirve yaptınız. Aksaray’ımıza ülke çapında marka duygusunu yaşattınız. Bütün öğretmen ve yöneticilerimize bu başarıdaki emekleri için teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. Bir başarı diğer bir başarıyı tetikler. Başarıya varan yollarınız aydınlık olsun. Türkiye Cumhuriyeti daha da güçlenecek kendi bölgesinde dünyada örnek bir ülke olmaya devam edecektir. Bunun için anne-baba görevini en güzel şekilde yaparsa öğretmenlerimiz yaparsa güzel başarı grafiği ortaya çıkıyor. Herkes görevini severek, isteyerek yapar hedefe kitlenirse, her birimiz üzerimize düşeni yaparsak maksat hâsıl olur” dedi.

Vali Kumbuzoğlu daha sonra LGS birincisi öğrencilerle tercih edecekleri okulların sıralamasını yaptı. Öğrencilere ‘Son kararınız mı?’ diye soran Vali Kumbuzoğlu öğrencilerle birlikte yaptıkları okul tercihlerinin onaylarını kaydetti.

1 milyon 38 bin 544 öğrencinin katıldığı LGS sınavında Türkiye genelinde toplam 352 öğrenci, Aksaray’dan ise toplam 6 öğrencimiz soruların tümünü doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

LGS birincisi Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Öğrencileri Fulin Su Mutlu, Asım Arıbaş, Özel Bahçeşehir Koleji Ortakokulu Öğrencisi İnanç Kayan,  Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Nisa Uysal, Özel Ak İrfan Ortaokulu Öğrencileri Gül Nida İnel ve Muhammet Semih Kaya’ya kara kalem çizilen portrelerini hediye eden Vali Kumbuzoğlu öğrenci ve ailelerini tebrik etti.

Bülten