Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray OSB gelişmeye devam ediyor

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi(OSB)

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi(OSB) , Türkiye’de 360 bölge arasında yapılan sıralamada 11. en büyük Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlendikten sonra hizmet ve üretim kalitesinde kendini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda OSB içerisinde bulunan kişilerin çalışma standartlarına yükseltebilmek adına ücretsiz servis aracı hizmeti kullanıma sunuldu. Servise sunulan ücretsiz yeni hizmet aracıyla, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde iş başvurusu için gelen kişiler halk otobüsünden indikten sonra 444 22 68 çağrı hattı olan telefonu arayarak yerini bildirmesi halinde aradığı adrese ücretsiz gidebilecek. Ayrıca sürekli belirlenen ring hatlarında günün yine belirlenen saatleri içerisinde OSB’de dolaşım sağlamak mümkün olacak.

OSBÜK (Organize Sanayi Üst Kuruluşu) tarafından paylaşılan verilere göre, Aksaray Organize Sanayi bölgesinde 282 adet üretim yapan fabrika mevcut. Bunun yanı sıra halen inşaatı devam eden 196 adet yapı var. OSB’nin 584 parsel sayısı var, verilemeyen parsel sayısı ise 0 olarak açıklandı. 13 bin 475 kişinin istihdam edildiği Aksaray OSB, bin 298 hektarlık yerleşim alanıyla üretim yapmakta olup Türkiye ortalamasında ilk 11. sıraya yükseldi.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, yaşanan bu gelişme sonrasında Aksaray OSB’nin kalkınmada öncelikli bölge sıfatına çıktıktan sonra Aksaray’a yatırımcı akımının devam etmesi için Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde de yeni OSB’ler kurdurulması için faaliyete geçilmesini sağlamıştı.

Haber: Ağustos Gerçe