Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel bireyler el işi çalışmalarından sanatsal faaliyetlere, teknolojik eğitimlerden sosyal oyunlara kadar birçok farklı alanda yeteneklerini sergiledi. Katılımcıların enerjisi ve üretkenliği dikkat çekerken, aileler de etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek etkinliğe katıldı. Burada özel bireylerle sohbet eden ve çalışmaları inceleyen Dinçer, “Biz Aksaray’ı herkes için yaşanabilir hale getirmek istiyoruz. Eşit, engelsiz ve erişilebilir bir şehir vizyonuyla hareket ediyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimiz, sadece bir hizmet binası değil; aynı zamanda gönüllere dokunan bir buluşma noktasıdır. Bugün burada gördüğümüz yetenekli kardeşlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Başkan Dinçer ayrıca toplumda farkındalığı artırmak amacıyla bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirterek, herkesin sosyal hayata eşit koşullarda katılabilmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Aksaray Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdiği bu anlamlı etkinlik, kentte sosyal uyumun güçlendirilmesine katkı sağlarken, özel bireylerin hayatına da dokunmaya devam ediyor.
Ağustos Gerçe

