Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi, atıl arazilere nohut ekerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Eren Dinçer, atıl durumda bulunan 500 dönüm araziye nohut ekimi gerçekleştirdi. Nohut ekiminden gelen geliri ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, çocuklarla ve ekiplerle birlikte nohutların ekili bulunduğu arazilere giderek incelemelerde bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından geçen yıl atıl durumda bulunan 500 dekarlık alana buğday ekimi gerçekleşmişti. Bu buğdaydan elde edilen ürünler değirmende yirmi beşer kiloluk un haline getirilerek Aksaray’da durumu iyi olmayan ailelere dağıtımı sağlandı. Aksaray Belediyesi altyapı, üst yapı, sosyal faaliyetlerin yanı sıra belediyeye ait olan arazileri değerlendirerek halkına ulaşmayı hedefliyor. Arazilere ekilen nohutların elde edilen gelirini durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtarak önemli bir sosyal faaliyete daha imza atıyor.

Aksaray Belediye ekipleri tarafından atıl arazilerde nohut ekimi gerçekleşti. Nohut tarlasında incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dinçer; “Nohutlarımızın son durumuna miniklerimiz ve ekiplerimizle birlikte baktık, her şey yolunda. Yağan yağmurlarla birlikte bereketli bir sezon geçiriyoruz. Tüm çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını kat ve kat alır inşallah.” dedi.

Haber: Fatma Altınok