Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’dan 9 firma, ülkenin ilk 500 sanayi listesine girdi!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesi 2024 yılı sonuçlarıyla açıklandı. Aksaray’dan tam 9 sanayi firması listeye girerek şehrin üretim gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO)

AKSARAY SANAYİSİNİN GURURU: 9 FİRMA İSO 500 LİSTESİNDE!

Aksaray’dan 9 firma, ülkenin ilk 500 sanayi listesine girdi!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesi 2024 yılı sonuçlarıyla açıklandı. Aksaray’dan tam 9 sanayi firması listeye girerek şehrin üretim gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu başarının tüm şehir için gurur verici olduğunu belirterek, “Aksaray sanayisi istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları arasında yer almak kolay değil. Bu listeye giren firmalarımızı, yöneticilerini ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum,” dedi.

İSO 500 LİSTESİNDEKİ AKSARAYLI FİRMALAR

Mercedes-Benz Türk A.Ş.12’nsı sırada, Assan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 44’uncü sırada, SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. 50’nci sırada, BRİSA Bridgestone Sabancı Lastik San. ve Tic. A.Ş. 52’nci sırada, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İth. İhr. A.Ş. 98’nci sırada, Assan Hanil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 212’nci sırada, Kalde Klima Orta Basınç Fittings ve Valf Sanayi A.Ş. 343’ncü sırada, Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp San. ve Tic. A.Ş. 421’nci sırada, TARFAŞ Tarımsal Faaliyetler Üretim San. ve Tic. A.Ş. 471’nci sırada yer aldılar.

Listede ilk sırayı 12. sıraya yükselen Mercedes-Benz Türk A.Ş. alırken, TARFAŞ Tarımsal Faaliyetler A.Ş. ise bu yıl listeye ilk kez girerek dikkat çekti.

AHMET KOÇAŞ: “SANAYİCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Aksaray’ın üretim potansiyeli her geçen gün artıyor. Sadece ülkemizde değil, dünyada da rekabet edebilen firmalarımız var. Bu başarı; şehrimizin sanayileşmede ne kadar doğru bir yolda olduğunu ve Aksaray’ın güçlü bir üretim üssü olma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor.”

Ahmet Koçaş, bu başarının arkasındaki emeğin sadece firmaların değil aynı zamanda Aksaray’ın iş gücü, girişimcileri ve yerel yönetimlerin ortak çalışmasının eseri olduğunu vurguladı.

*Celil Acar

27-30 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen
Sıradaki Haber Aksaraylı Sporcular Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Fırtına Gibi Esti!