aksarayİl Özel İdaresi önünden başlayarak ortaköy ilçesi balcı mahallesine kadar devameden grup köyleri ana yoluna çevre köylerin yollarından çıkışta bulunan vetrafik kazalarına sebep olan kör noktalar İl Özel İdaresi tarafından yapılançalışmayla bertaraf edildi!
aksaray’ınzafer mahallesi çıkışından başlayarak İl Özel İdaresi önünden geçen ve ortaköyilçesinin balcı mahallesine kadar devam eden ilimizin iki ana grup köy yolundanbiri olan ekecik grup köyleri ana yoluna çevre köylerinyollarından çıkışta bulunan kör noktaların bertaraf edilmesiyle buralarda gelenaraçların görülmemesi nedeniyle oluşan trafik kazaları da milimize edilecek.
konuile ilgili olarak çalışma yerinde açıklamada bulunan aksaray İl genel meclisibaşkan vekili veysel yıldız” İlimiz merkez ilçesi ile ortaköy ilçemiz arasındabulunan ve ilimizin iki önemli grup köy yolu olan ekecik grup köyleri yoluna bölgedebulunan köylerin yollarında çıkışta bulunan kör noktalar can vemal kaybı oluşturan kazalara sebep oluyordu .
kazalarınortadan kaldırılması için İgm başkanımız mehmet tüzün ve üye arkadaşlarımızlaİl Özel İdaresi genel sekreterliği ile yaptığımız görüşmenin ardından daha öncekazaların yaşandığı kör noktalarında köylerin yollarından ana yola çıkarkengörüşü engelleyen yerlerde bölge muhtarlarının da gözetiminde ortadankaldırdık.
yapılançalışma ile taptuk köyümüzün, yanyurt ve salmanlı ile ortaköy ilçemizinsarıkaraman köyünden itibaren bu yolu kullanan ve yanyurt yolu ile salmanlıyolunda ana yola çıkan sürücülerin ve borucu köyünden ana yola çıkıştaki sağ vesoldaki görüşü engelleyen çıkıntıları yıkarak sürücülerin daha iyi şekilde anayola çıkmadan sağ ve soldan gelen araçları görmelerini sağladık.
kör noktaları ortadan kaldırırken yine buralarda kısa duraklamalarile arızaların giderilmesine imkan verecek alanlarında oluşumunu sağlamayaçalıştık. ”dedi.
kÖy muhtarlarindanteŞekkÜr!
gerçekleştirilen çalışmayla köylerinin ve civar köylerle birliktekullanılan yollardan grup köyleri ana yoluna çıkışlarda yola çıkıncaya kadarsağdan ve soldan gelen araçların görülememesinin can ve mal kayıplarına sebepolan kazaların bertaraf edilmesi bölge insanlarını sevindirdi.
bölgelerive köyleri adına yapılan hizmet içinborucu köyü muhtarı mustafa tosun, salmanlıköyü muhtarı mustafa sarıkaya, yanyurt köyü muhtarı bülent sarıkaya ve taptukemre köyü muhtarı metin koca ”köylerimizi grup köyleri ana yoluna bağlayançıkışlardaki kör noktaların bertaraf edilmesini sağlayan İgm başkanımehmet tüzün, İgm başkan vekili veysel yıldız, İgm üyelerine, İl Özel İdaresigenel sekreteri ramazan altundağ,İl Özel İdaresi genel sekreter yardımcısıyılmaz altınsoy ve yol Şube müdürü mustafa yalvaç’la birlikte emeği olan tüm İlÖzel İdaresi personeline hemşerilerimiz ve bölge insanları adına teşekkürederiz.” dediler.(haber ve fotoğraflar ali genç)

