Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ramazan ayının ilk günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, insan hayatının faniliğine ve Ramazan’ın manevi değerlerine dikkat çekti.
Aydoğdu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Garibim, geldik gitmeye… Ramazan bugün ‘bir’ dedi… Biz sayarken inşallah O da bizi sayacak ve sıralamadan gidecek. Hiç bilmeyeceğiz sıramızı… ama sıramız da gelecek ve gideceğiz. Çünkü gitmek için geldik. Rabbim Ramazan bereketiyle nimetlendirsin gelişimizi de gidişimizi de kalış müddetimizi de…”
Bu sözlerle Aydoğdu, Ramazan ayının sadece bir oruç dönemi olmadığını, aynı zamanda insanın kendini muhasebeye çektiği bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.
Ramazan ayının manevi atmosferinin toplumda birlik, dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini vurgulayan Aydoğdu, bu mübarek ayın herkese bereket, huzur ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.
Aydoğdu’nun paylaşımı, sosyal medyada büyük ilgi görürken, birçok takipçi de benzer duygularını dile getiren yorumlar yaptı. Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak yapılan bu paylaşım, Aydoğdu’nun takipçileri tarafından anlamlı ve derinlikli bulundu. Fatma Altınok