Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hanifi Emre Güler, son günlerde il genelinde panayır, festival ve yöresel ürünler pazarı adı altında gerçekleştirilen ticari organizasyonlara ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, kaynağı, niteliği ve vergi kaydı belirsiz satış faaliyetlerinin yaygınlaştığı belirtilerek, bu durumun kentte faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediği ifade edildi.
Güler, söz konusu geçici satış noktalarının herhangi bir mesleki disiplin ve ticari düzen gözetilmeksizin faaliyet yürüttüğünü belirterek, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan ve yıl boyunca iş yerini açık tutan esnaf açısından ciddi bir haksız rekabet oluştuğunu vurguladı.
Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, ticari faaliyetlerin yasal mevzuat ve adil rekabet ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine inandığı belirtilirken, denetimsiz, faturasız ve kayıt dışı satışların kabul edilemez olduğu kaydedildi.
Oda yönetiminin, kayıtlı ekonominin korunması ve esnafın emeğinin savunulması yönündeki kararlılığını sürdüreceği bildirildi.
Kentte söz konusu geçici satış organizasyonlarına yönelik denetimlerin nasıl artırılacağı ise merak konusu oldu. Fatma Altınok

