Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gül Karakoyun, Mümküm 2026 vizyonu sosyal hayata tam katılımdır!

Türkiye Beyazay Derneği İç Kurullar Toplantısı Kırşehir’de yapıldı, erişilebilir ve engelsiz toplum hedefleri öne çıktı.

Türkiye Beyazay Derneği İç Kurullar Toplantısı Kırşehir’de yapıldı, erişilebilir ve

Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Gül Karakoyun: Mümküm 2026 vizyonu sosyal hayata tam katılımdır!

 

Türkiye Beyazay Derneği’nin “MÜMKÜN 2026” temalı İç Kurullar Toplantısı, Kırşehir’de geniş katılımla gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva öncülüğünde düzenlenen toplantıya kamu kurumları, yerel yöneticiler ve dernek temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda, engelli bireylerin eğitim, istihdam ve sosyal yaşama katılımını artırmaya yönelik çalışmalar ele alınırken, erişilebilirlik ve fırsat eşitliği konularında yeni dönem hedefleri değerlendirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Kaman Kaymakamı Engin Tok, İl Jandarma Komutanı Ahmet Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Kamil Avşaroğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serkan Sağlam de iştirak etti.

Toplantıya Türkiye Beyazay Derneği Aksaray Şubesi adına katılan Şube Başkanı Gül Karakoyun, yaptığı açıklamada “MÜMKÜN 2026” temasının yalnızca bir slogan olmadığını, engelleri aşma iradesinin ve toplumsal dönüşüm hedefinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

 

Karakoyun, yıllardır “yapılamaz” denilen birçok hedefin kararlılık ve dayanışmayla gerçekleştirildiğini belirterek, “Bugün sadece bir araya gelmiş bir topluluk değil; engelleri aşmanın, umudu gerçeğe dönüştürmenin ve ‘mümkün’ kılmanın gücüne inanan büyük bir aile olarak Kırşehir’de bulunuyoruz. Bizim sözlüğümüzde ‘imkânsız’ kelimesine yer yok” ifadelerini kullandı.

“MÜMKÜN 2026” vizyonunun eğitimde fırsat eşitliği, sosyal hayata tam katılım ve engel tanımayan bir toplum yapısı oluşturma hedeflerini içerdiğini belirten Karakoyun, 2026 yılında daha fazla insana ulaşmayı ve daha güçlü projeler hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Açıklamasında dayanışmanın önemine dikkat çeken Karakoyun, “Zorluklar bizi yıldıramaz. Her zorluk aynı zamanda bir fırsattır. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Bu toplantının fikirlerimizin geliştiği, projelerimizin güçlendiği ve ‘mümkün’ olanın sınırlarını daha da genişlettiğimiz önemli bir dönüm noktası olmasını diliyorum” dedi.

 

Karakoyun ayrıca, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Genel Başkan Lokman Ayva’ya, genel başkan yardımcılarına ve Kırşehir Beyazay Derneği Şube Başkanı Adnan Göçmen teşekkür ederek, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Muhammet Küçüker