Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası 2026 Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası 2026 Kurban Bayramı tatilinin 9

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 2026 yılı Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlendiğini duyurdu. Açıklama, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Screenshot

Alınan karar doğrultusunda, Kurban Bayramı öncesi ve sonrası günlerin de idari izin kapsamına alınmasıyla birlikte tatil süresi uzatıldı. Böylece milyonlarca vatandaş için uzun bir bayram tatili imkânı oluşmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmesi için tüm kurumların gerekli hazırlıkları yaptığını belirterek, “Milletimizin Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde idrak edebilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bayram tatilini 9 gün olarak planladık” ifadelerini kullandı.

Uzun tatil kararı özellikle turizm sektöründe hareketlilik beklentisini artırırken, şehirler arası ulaşımda da yoğunluk yaşanması öngörülüyor. Yetkililer, vatandaşlara seyahat planlarını önceden yapmaları ve trafik kurallarına dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

2026 Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte kamu çalışanları için uzun bir dinlenme fırsatı doğarken, özel sektörün uygulamaları ise kurumlara göre farklılık gösterebilecek.
Haber Merkezi