Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da din görevlilerine afet eğitimi

AFAD Aksaray İl Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü personeli ve din görevlilerine afet farkındalık eğitimi verildi.

AFAD Aksaray İl Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü personeli ve din

Aksaray’da afetlere karşı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi. AFAD Aksaray İl Müdürlüğü tarafından, Aksaray İl Müftülüğü personeli ve din görevlilerine yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim Programına Yoğun Katılım

Gerçekleştirilen eğitim, AFAD Aksaray İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tevfik Deniz ve eğitmenler tarafından verildi. Programa Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar da katılarak destek verdi. Katılımcılar, afet anında doğru davranış biçimleri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirildi.

Afet Bilinci Güçlendiriliyor

Eğitim kapsamında deprem başta olmak üzere afet türleri, risk azaltma yöntemleri ve acil durumlarda yapılması gerekenler detaylı şekilde anlatıldı. Din görevlilerinin toplumla olan güçlü iletişimi göz önünde bulundurularak, afet bilincinin yaygınlaştırılmasındaki rolleri vurgulandı.

AFAD yetkilileri, bu tür eğitimlerin toplumun her kesimine ulaşmasının önemine dikkat çekti. Özellikle din görevlilerinin, afet anlarında toplumu yönlendirebilecek önemli aktörler arasında yer aldığı ifade edildi.

Program sonunda AFAD yetkilileri, ev sahipliği ve ilgilerinden dolayı Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’a teşekkür etti. Eğitimlerin ilerleyen süreçte farklı kurum ve gruplara yönelik olarak da devam edeceği belirtildi.

Fatma Altınok