akparti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, tarımsal kalkınmayı desteklemekurumu üzerinden 1,2 milyar liralık destek sağlanacağını belirtti.
tarımsalkalkınmayı destekleme kurumu aracılığı ile aksaray’a yapılan yatırımlarhakkında açıklamalarda bulunan altınsoy, aksaray’ın tarımsal kalkınmayıdestekleme kurumu üzerinden proje desteklerinden en çok yararlanan illerinbaşında geldiğini vurgulayarak aksaray ve ilçelerinin proje kültürü ve fonlarınkullanımı açısından birçok ilden daha iyi duruma geldiğini, kırsal kalkınmahamleleri sayesinde tarım ve hayvancılık ürünlerinin artış göstermesisebebiyle, bu ürünlerini işleyen vepazarlayan sanayi tesislerinin de aksaray’da hızla artış gösterdiğini belirtti.
altınsoy,“aksaray’da yatırımların daha fazla artması için yatırımcının her zaman yanındadurmaya ve sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. hatırlatmak isterim, geçmişte akparti İktidarından önce bu destekler yoktu. Çiftçilerimiz böyle destekleralamıyordu. günümüzde, ak parti İktidarında ise tarım ve hayvancılıkla uğraşançiftçilerimize hem yatırım esnasında, hem üretim esnasında, hem de satışesnasında devletimizin vermiş olduğu birçok destek kalemi mevcuttur” dedi.
aksaray’dageçmiş yıllarda yapılan tkdk destekli yatırımlar hakkında bilgi veren başkanaltınsoy, 9 yıl içerisinde tkdk’nın 201 milyon 160 bin tl olan 441 projeye 96milyon 600 bin tl hibe desteği verdiğini belirterek, bu projelerle ilimizdefaaliyete geçen işletmelerde bin 800 vatandaşımızın iş imkanına kavuştuğunuaçıkladı.
altınsoyayrıca İnşaatları devam eden ve yakın zamanda faaliyete geçecek projelerletesis sayılarının daha da artacağını tkdk’nın, 2020 yılı içerisinde yatırımınıbitiren faydalanıcılara ise yaklaşık 9 milyon 323 bin tl hibe ödemesiyapacağını belirtti.
tarımsalkalkınmayı destekleme kurumu’nun 1 haziran’da 1 milyar 200 milyon hibe bütçeliipard ii çağrı ilanına çıktığını hatırlatan altınsoy, bu çağrıda; çiftlikfaaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlığında ise bitkiselüretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi,arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık vekatma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler, su ürünleriyetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji tesislerine sağlanacaktoplam destek bütçesi 54 milyon avro olup, yatırım tutarı 5.000 ila 500.000avro arasındaki projelere % 55-65 oranında hibe desteği verileceğini aktardı.
aksaray’dayatırımın yapmak isteyen girişimcinin her zaman yanında olduklarını, projeleriyakından takip ettiklerini belirten başkan altınsoy, “tarım ve hayvancılıklauğraşan çiftçilerimizi tkdk’nın projelerinden ve hibe desteklerindenyararlanmaya davet ediyorum. aksaray’da yatırımları izleyeceğiz, yatırımcılarazor anlarında destek olacağız. tarım ve hayvancılık ürünlerinin artması, tarımve hayvancılığın daha modern bir hale gelmesi, daha fazla tarımsal istihdamınsağlanması ve bu ürünlerin sanayi tesislerinin aksaray’da kazandırılması içinişlerin takipçisi olacağız” dedi.
haber merkezi

